1050 Ti İçin 4000-5000 TL Sistem Toplama

atahanatmaca

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle toplamak istediğim bir sistem:

İşlemci: i5 8600k Coffee Lake vs AMD Ryzen 5 2600X
Anakart: Gigabyte Z370 HD3 vs MSI A320M BAZOOKA
HDD: Toshiba P300 1TB 7200RPM
RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB 3200Mhz
PSU: Seasonic Focus Plus 650w 80+ GOLD
Kasa: Hâlâ karar veremedim.

İşlemci Soğutucu: Xigmatek TYR SD1264 (Elimde Mecvut.)
GPU: MSI GTX 1050TI (Elimde Mevcut.)
SSD: Samsung EVO850 (Elimde Mevcut.)
Monitör: Asus 23.6" VP247QG (Elimde Mevcut.)

Öncelikle oyun performansı benim için ön planda. Ryzen ve Intel arasında sürekli gidip geliyorum. Birini alırsam diğeri için pişman olmamak için foruma sorma ihtiyacı hissettim. Üstteki sistem geliştirilebilir ve değiştirilebilir bir dizilimdedir. Eksikleri varsa tamamlarsanız ve daha iyi önerisi olanlar söylerse çok müteşekkir olurum. Kasa konusunda ise Phanteks Enthoo Pro M alacaktım normalde fakat piyasada kalmadı ve benim tek düşüncem o kasa olduğu için başka kasaları araştırmadım. O konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Oyun performansı önemliyse Ryzen tercih et. Intel işlemciler yazılım kodlama gibi işlerde daha performanslı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun Performansı Önemliyse Ryzen Tercih et. İntel işlemciler Yazılım Kodlama gibi İşlerde Daha Performanslı.

Sosyalde gördüğüm kadarıyla genel yorum intel işlemcilerin oyun performansının daha iyi olduğu yönündeydi. Bu önermeye varmanızda etkili olan sebepleri öğrenmek isterim.

Şöyle Bir Karşılaştırma yapalım i3 8100 ve ryzen 1200 diyelim. ryzen 1200 %25 Oranında Oyun performansı Gösteriyor. i3 7100 %25 bilgisayar Performansı Hatta Bir SS atabilirim
Küçük Farklar Ama Ciddi Şeyler Değiştirebilir.

Dosya Ekleri

• bandicam 2018-06-06 04-15-06-635.jpg
    33,9 KB · Görüntüleme: 82
Oyun Performansı Önemliyse Ryzen Tercih et. İntel işlemciler Yazılım Kodlama gibi İşlerde Daha Performanslı.
Yanlış bilgilendirme yapmayalım. İntelin tek çekirdek performansı bir tık daha önde olduğu için oyunlarda İntel %10'a kadar daha fazla FPS veriyor. Çoklu çekirdek performansında ise AMD R5 ve R7 modellerinde rakip modellere göre daha iyi performans gösteriyor.

@atahanatmaca
Sizin sorunuza gelecek olursak tamamen size bağlı. Eğer sadece oyun oynuyorsanız işlemciyi i5 8400 yapıp ekran kartını GTX1060 6GB yapabilirsiniz.

Yok ben hem de çoklu çekirdek performansı istiyorum derseniz R5 2600 ya da 2600X alabilirsiniz. Benim tercihim R5 2600X'ten yana olurdu.

Sonradan gelen edit: Elinizde ekran kartı varmiş daha yeni farkettim. @KasaKasa 'nın önerdigi sistemlere bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
5000 TL bütçe ve doğru yerlerden alışveriş ile Ryzen 2700 işlemcili, X470 anakartlı, 2x8 3200 bellekli, Gold Psu yerine bronze olan tercih edilerek elde bütçe kalacak şekilde bir sistem toplanıyor. Kalan bütçe ileride eldeki ekran kartı satılarak üzerine ilave edilmek için saklanabilir. Ya da işlemci 2600x tercih edilip anakart B350 ye çekilerek eldeki ekran kartı satılıp gtx 1060 6 gb alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…