1050 Ti laptopta Dark Souls III FPS düşüşü

AnılKaya

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba. Uzun süre sonra dizüstü bilgisayarımda oyun oynamak istedim ve Steam'den Dark Souls III indirdim. Bilgisayarımın MSI GL63-8RD ve özellikleri 4 GB 1050 Ti ekran kartı, i5-8300h işlemci, 8 GB 2667MHz RAM, 128 SSD (orijinal Windows 11 buraya kurulu, onun dışında tüm uygulama ve oyunlar D ve E'de kurulu) ve 1TB hard disk. Daha önceden çok uzun süreler bu bilgisayarımda oyun oynamıştım fakat yaklaşık 6-8 aydır yüksek performanslı hiçbir oyun oynamadım. En başta da söylediğim gibi Dark Souls III indirdim ve normalde 60 FPS rahatlıkla alıyordum. Hala daha 60 FPS alıyorum fakat oyuna girdikten kısa süre sonra fanlar normal şekilde dönerken, birden FPS 60'tan 20-30 arasına düşüyor. Herhangi bir anda ve sürekli olarak düzenli aralıklarla FPS 20-30 arasına düşüyor ve yaklaşık 20-25 saniye bu düşük FPS devam ediyor ardından tekrar 60 FPS oluyor ve bu sefer yine her şey normalken 20 saniye 60 FPS'ten sonra tekrar 20 FPS'lere düşüyor. Sürekli olarak düşüyor ve çıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki, bütün driverlar ve NVIDIA ayarlarını, işlemci ayarlını kontrol ettim ve güncelledim, hiçbir sorun olmadığını düşünüyorum bunun sebebi nedir? Termal macun veya temizlik zamanı mı gelmiştir? Ben daha önce bilgisayarımın içini hiç açmadım ve 2.5 senedir sadece dışardaki tozlarını temizledim. Ayrıca oyundayken CPU ve GPU kullanımı ekteki resimdeki gibi ve bana hiç normalde gelmedi, GPU sıcaklığı 68 ile 75 derece arası değişmekte fakat % kullanımı çok çok az geldi ayrıca o da ara ara değişiyor(%25 ile %100 arasında), bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum, teşekkür ederim. Ek olarak oyunda normal bir şekilde kıpırdamadan yani sadece aynı yerde ve aynı açıyla durmama rağmen bu şekilde.

Dosya Ekleri

• XTP-1.png
    XTP-1.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 39
  • XTP-2.png
    XTP-2.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 28
  • XTP-3.png
    XTP-3.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu konuda tam bilgi sahibi olmamakla birlikte sanırsam ısınma ile alakalı bir durum var. Aynı konuyu İngilizce bir şekilde internette arattığımda çoğunlukla ısınma ile alakalı sorunlar çıkıyor. Laptopunuz modelinin teardown videolarına bakmadım ama oyuncu laptopu olduğu için fanın arka kapağın hemen altında olduğunu düşünüyorum. Dediğim teardown videolarına bakarak kolayca fanı çıkarıp temizleyebilir, termal macun değişimi yapabilirsiniz. Eğer ben hiç elleşmek istemiyorum derseniz bir bilgisayarcıda mutlaka başında durmak şartıyla da temizletebilirsiniz.

Hocam bu konuda tam bilgi sahibi olmamakla birlikte sanırsam ısınma ile alakalı bir durum var. Aynı konuyu İngilizce bir şekilde internette arattığımda çoğunlukla ısınma ile alakalı sorunlar çıkıyor. Laptopunuz modelinin teardown videolarına bakmadım ama oyuncu laptopu olduğu için fanın arka kapağın hemen altında olduğunu düşünüyorum. Dediğim teardown videolarına bakarak kolayca fanı çıkarıp temizleyebilir, termal macun değişimi yapabilirsiniz. Eğer ben hiç elleşmek istemiyorum derseniz bir bilgisayarcıda mutlaka başında durmak şartıyla da temizletebilirsiniz.
Sanırım dediğiniz gibi yapacağım, fakat yaza kadar beklemem gerek. Ailemin yanına dönüp orada bir bilgisayarcının başında durup yaptırmak daha mantıklı geldi, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı