1050 Ti Rust düşük FPS

Heageloon

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartım GTX 1050 Ti, işlemcim ise i5-8400. Medium-large maplere girince 100FPS üstü hatta 80 üstü FPS göremiyorum. 8 GB RAM var, ondan mı kaynaklıdır?

Bir de son olarak bu RAM'i almayı düşünüyorum, iyi midir?

RAM'i direkt anakarta taktığımda direk çalışır mı? Şu anki RAM HyperX 8 GB 2666MHz.
(Teknik şeyleri bilmiyorum :D)

Dosya Ekleri

• rust 1.png
    rust 1.png
    911,1 KB · Görüntüleme: 178
  • rust 2.png
    rust 2.png
    523,8 KB · Görüntüleme: 115
  • rust 3.png
    rust 3.png
    652,1 KB · Görüntüleme: 115
  • 1611736220338.png
    1611736220338.png
    784,8 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım GTX 1050 Ti, işlemcim ise i5-8400. medium-large maplere girince 100FPS üstü hatta 80 üstü FPS göremiyorum. 8 GB RAM var, ondan mı kaynaklıdır?

Bir de son olarak bu RAM'i almayı düşünüyorum, iyi midir?

RAM'i direkt anakarta taktığımda direk çalışır mı? Şu anki RAM HyperX 8 GB 2666MHz.
(Teknik şeyleri bilmiyorum :D)

1050 Ti çok perfornmanslı bir kart değil Rust'un nasıl bir sistem istediğini bilmiyorum ama fazla RAM kullandığını biliyorum RAM alacaksanız kendi RAM inizin aynı modelini alım bulamassanız da aynı değerlere sahip RAM bulun ve anakarınızın sitesinden hangi RAM'leri desteklediğine bakıp öyle alın.

Rust çok RAM yiyen bir oyun ve eğer RAM takviyesi yapmayı düşünürseniz aynı marka aynı model aynı frekansta olması performans açısından çok daha iyi olur.

Aldığın FPS normal RTX 2060la ort. 100 alıyorum Ultra'da grafikleri düşürsemde çok fark olmuyor. Barren gibi büyük maplerde min12 GB RAM istiyor oyun, giriş ekranında da uyarıyor zaten.RAM'i 16 GB yapman oyuna giriş süreni de hızlandırır her türlü faydasını görürsün. Ayrıca serverdan servere değişir FPS. Genelde Türk serverlarında çimen olmadığı için +50FPS kadar fark ediyor ,benim üstte verdiğim 100FPS değeri facepunch için.
2100MHz ve 3200MHz RAM'i aynı anakartda kullanan arkadaşım var en düşük hangisiyse ona göre çalışıyor RAM'leri yanı 3200MHz olan da 2100'de çalışıyor. Geleceğe dönük olarak alabilirsin sorun olmaz diğer RAM'i değiştirmem diyorsan onu da 2666MHz al kesin iş olsun.

FPS normal bence de. Çok ram isteyen bir oyun Rust. Altyapısının kötü olduğunu düşünüyorum. Mümkünse yarım saatte açmasını da engellemek için SSD takabilirsin. Öbür türlü patato grafiklerle sunucuya sürekli 45 dakkada girmeye mahkumsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı