1050 Ti sistem açık ama klavye ışığı yanmıyor

DeadPr023

Hectopat
RAM
24 GB
SSD veya HDD modeli
Segate
Ekran kartı
1050 Ti
Anakart
A320
İşlemci
Ryzen 5 1600
Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var 2,3 gündür PC kendi kendine kapanıyor da sonra açık kalıyor ve klavye ışığı yanmıyor.
Dün de aynısı oldu PC kendi kendine kapandı ama PC çalışıyor ekran da sinyal yok yazısı var ama bu sefer mouse ve kulaklığın ışığı yanıyor sorunu bilen var mı acaba sistem bilgilerim ise; 1050 Ti, 24 GB RAM, R5 1600 işlemci Bu da örnekteki video

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl donanımsal anladın? Birebir aynı sorunu başka bir PC(kayınçomun pcsinde) de gördüm. Virus taraması sonucu 7-8 tane farklı virus vardı temizledim ve sorun bir daha yaşanmadı. Sorunsuz kullanıyor şu anda.

Bana başka birisi ya Power Supply'dan olabilir dedi ya da ekran kartından alıyorsun demişti hatayı zaten PC çalışıyor hocam monitöre ekran gelmiyor.

Bana başka birisi ya Power Supply'dan olabilir dedi ya da ekran kartından alıyorsun demişti hatayı zaten PC çalışıyor hocam monitöre ekran gelmiyor.
Bu tür direk kapanma veya kapanmama sorunlarında direk virüs varsa bu sebep olabiliyor.
Virüs yoksa direk kapanma veya kapanmama sorunları psu kaynaklı olabilir ama pcyi yeniden açtığında klavye fare ışığı geliyor. Ekrana görüntü gelmiyorsa bununda sorun kaynağı 2 yer olabiliyor ya RAM yada Ekran kartı.RAM deme sebebim attığın videoda ekranın pc açıkken Siyah görüntüde kalması.

Bu tür direk kapanma veya kapanmama sorunlarında direk virüs varsa bu sebep olabiliyor.
Virüs yoksa direk kapanma veya kapanmama sorunları PSU kaynaklı olabilir ama PC'yi yeniden açtığında klavye fare ışığı geliyor. Ekrana görüntü gelmiyorsa bununda sorun kaynağı 2 yer olabiliyor ya RAM'ya da ekran kartı. RAM deme sebebim attığın videoda ekranın PC açıkken siyah görüntüde kalması.

Dediğim gibi hocam sadece klavye ışığı yanmıyor kulaklık ve mouse yanıyor.

Virüs yoksa direk kapanma veya kapanmama sorunları PSU kaynaklı olabilir ama PC'yi yeniden açtığında klavye fare ışığı geliyor. Ekrana görüntü gelmiyorsa bununda sorun kaynağı 2 yer olabiliyor ya RAM'ya da ekran kartı. RAM deme sebebim attığın videoda ekranın PC açıkken siyah görüntüde kalması.

Bilgisayarcıya götürsem ne kadar tutar hocam bu arada.

Arıza Tespit Tutarı oluyor genelde 100 TL falan. Arıza tespit yaptır. Arızayı öğren ucuzsa fiyatı yaptır. Baktın tamirine çok dedi ama arızayı biliyorsun önce burada yeni bir konu aç. Yardımcı olmaya çalışalım.

Arıza tespit tutarı oluyor genelde 100 TL falan. Arıza tespit yaptır. Arızayı öğren ucuzsa fiyatı yaptır. Baktın tamirine çok dedi ama arızayı biliyorsun önce burada yeni bir konu aç. Yardımcı olmaya çalışalım.

Tamamdır hocam teşekkürler geri dönüş sağlayacağım.

Arıza tespit tutarı oluyor genelde 100 TL falan. Arıza tespit yaptır. Arızayı öğren ucuzsa fiyatı yaptır. Baktın tamirine çok dedi ama arızayı biliyorsun önce burada yeni bir konu aç. Yardımcı olmaya çalışalım.

Bilgisayarı götüremedim tamirciye galiba 1 2 hafta böyle olacak güvenilir yer yok maalesef ve termal Macun'da yaptıracağım işlemci ve ekran kartı için bir de kasayı temizleyeceğim.

Hocam götürdüm şimdi Anakart'ı görmüyormuş on board dedi adam İstanbul'da yapan var mıdır acaba anakart modeli AMD A320M Pro vh Plus.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı