1050 Ti sistem görüntü sorunu

Melih Tekin

Centipat
Herkese selamlar öncelikle konuyu anlatmadan önce bilgisayarımın özelliklerini sayayım çözüm söylerken yardımcı olsun diye.

Ekran kartı: GeForce GTX 1050 Ti.
İşlemci: Intel Core i7 7700.
RAM: 8 GB.

Öncellikle geçenlerde Need for Speed heat yükledim ve oynamayı denedim "acaba bilgisayarım bu oyunu da bana oynatır mı?" Düşüncesiyle. Şimdiye kadar son zamanlarda çıkmış oyunlarda çok az FPS düşmesi ile oyunları oynadım Nfsh'de de denemek için iş başına koyuldum grafikleri düşüre düşüre hangi ayarlarda acaba oynayabilirim diye bakacaktım ama daha ayarlar normalde iken monitör siyah ekran verdi. PC çalışıyordu ama monitör siyahtı bende hemen PC'yi kasa tuşundan kapattım.
Buraya kadar problem yok açtığımda bilgisayarımda herhangi bir problem yoktu ama ertesi gün ve ondan sonraki günlerde siyah ekran gelip 3-4 sn kalıp gitmeye başladı.
İlk gün azdı ama gece (her zaman yaptığım gibi) uyku moduna aldım sabah açtığımda her 2-3 dk da bir siyah ekran verip arada "no signal" yazısı geliyordu çoğunlukla HDMI kablosunu çıkarıp takınca bu yazı gidiyordu ama PC açıldığında görüntü ayarlarında ekran büyüklüğü %100'den %150'ye çıkmıyor ve sanki ekran parlaklığı artmış gibi hissettiriyor PC'yi kapatıp açarsam siyah ekran gelip gitmeleri 1-1.5 saat gibi aralarla çok nadir oluyor ama uyku modundan çıkarınca kullanılamayacak hale geliyor ilk ekran kartı acaba yandı mı? Dedim kendi kendime ama yansa görüntü gelmezdi internette bakındım ama daha sorunumun ne olduğunu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim yazabileceğim her şeyi yazmaya çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…