1050 Ti Streamlabs OBS ayarları nasıl olmalı?

muratarabaci

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle selam. Twitch'te CS:GO ve Valorant yayınları yapmak istiyorum ki önceden de yapıyordum. Şu aralar yeniden açmak istiyordum ama CS:GO'da denemem üzerine aşırı derecede FPS kaybım oluyor normalde 200+ FPS aldığım oyunda 50 60 FPS görüyorum ve yayın kaynak 1080p gözükmesine rağmen kalite 360p bile değil resmen. İnternetim 5 upload ve sistemim GTX1050 Ti, i5-4460 çıkış ayarlarım ne olmalı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 Mbps upload hızı yayın için yeterli değildir. 1080p yayında tek başına 8 Mbps bile yetmiyor ki siz rekabetçi maç oynayacağınızı söylüyorsunuz. Çıkış ayarınızı 720p yaparsanız minik kare kayıplarıyla yayın yapabilirsiniz ama online oyun oynayamazsınız ping değeriniz çok yükselir veya yayın donarak aktarılır. Görüntününde 360p bile olmamasının sebebi bu.

1080p yayında tek başına 8 Mbps bile yetmiyor ki siz rekabetçi maç oynayacağınızı söylüyorsunuz.
Bilmiyorum ama konuşuyorum demenin farklı bir yolu. :D

1651543077295.png

Normalde hikaye tabanlı bir oyun için 6k bitrate 1080p 60FPS'de yetiyor. Eğer FPS oyunları için kullanılırsa hafif kare kayıplarıyla izleyiciyi rahatsız edecek kadar piksellenme olmadan yayın verebiliyorsun. Dene istediğin zaman. :D

Twitch partner olmayan yayıncılara 6k bitrate üzerinde vermeye izin bile vermiyor. İstersen 20k bitrate ver OBS üzerinden, kullanıcılar 6k'dan fazlasını görmeyecek partner değilsen.
1651543288027.png

Çıkış ayarınızı 720p yaparsanız minik kare kayıplarıyla yayın yapabilirsiniz ama online oyun oynayamazsınız ping değeriniz çok yükselir veya yayın donarak aktarılır.
Yine cehalet kokan farklı bir söylem. Eğer 500 kbpscik bile bant genişliğinde yer bırakırsan bir gram ping veya paket kaybı yaşamazsın, ayrıca yayına dropta girmez. 6.5 mbps upload ile aylarca 6k bitrate yayın açtım ben. Valorant, Warframe vs oynuyordum.

Konuya gelirsek; işlemci üzerinden yayın veriyorsunuz gibi duruyor. OBS üzerinden x264 yerine NVIDIA NVENC kodek seçin varsa eğer. Bu yayının işlemci yerine ekran kartından verilmesini sağlar. CS:GO ve Valorant işlemciye, ekran kartından daha çok yüklenen oyunlar.

1080p gözükmesine rağmen kalite 360p bile değil resmen.
4500 kbps 1080p 30FPS yayın verebilmelisiniz. CBR > 4500 kbps ve 1080p 30FPS olarak ayarlayın. Sonrasında bir deneme yayını açın, isterseniz OBS'ten bant genişliği test modunu açarak da bu testi yapabilirsin. Bir gir, bir maç falan at, round aralarında bak ne kadar drop atıyorsun. Drop atıyorsan 200 kbps düşür. 4300 olsun 1080p 30 veya 720p 60 verebilirsin bu ayarlarla.

Dosya Ekleri

• 1651543249793.png
    1651543249793.png
    24 KB · Görüntüleme: 131
Bilmiyorum ama konuşuyorum demenin farklı bir yolu. :D

Eki Görüntüle 1376557

Normalde hikaye tabanlı bir oyun için 6k bitrate 1080p 60FPS'de yetiyor. Eğer FPS oyunları için kullanılırsa hafif kare kayıplarıyla izleyiciyi rahatsız edecek kadar piksellenme olmadan yayın verebiliyorsun. Dene istediğin zaman. :D

Twitch partner olmayan yayıncılara 6k bitrate üzerinde vermeye izin bile vermiyor. İstersen 20k bitrate ver OBS üzerinden, kullanıcılar 6k'dan fazlasını görmeyecek partner değilsen.
Eki Görüntüle 1376559

Yine cehalet kokan farklı bir söylem. Eğer 500 kbpscik bile bant genişliğinde yer bırakırsan bir gram ping veya paket kaybı yaşamazsın, ayrıca yayına dropta girmez. 6.5 mbps upload ile aylarca 6k bitrate yayın açtım ben. Valorant, Warframe vs oynuyordum.

Konuya gelirsek; işlemci üzerinden yayın veriyorsunuz gibi duruyor. OBS üzerinden x264 yerine NVIDIA NVENC kodek seçin varsa eğer. Bu yayının işlemci yerine ekran kartından verilmesini sağlar. CS:GO ve Valorant işlemciye, ekran kartından daha çok yüklenen oyunlar.

4500 kbps 1080p 30FPS yayın verebilmelisiniz. CBR > 4500 kbps ve 1080p 30FPS olarak ayarlayın. Sonrasında bir deneme yayını açın, isterseniz OBS'ten bant genişliği test modunu açarak da bu testi yapabilirsin. Bir gir, bir maç falan at, round aralarında bak ne kadar drop atıyorsun. Drop atıyorsan 200 kbps düşür. 4300 olsun 1080p 30 veya 720p 60 verebilirsin bu ayarlarla.
Cehaletin kimde olduğu belli bu rakamların hepsi verdiğin yayın akışına göre değişiklik gösteriyor bu değerleri minimum sistem gereksinimleri gibi düşün minimum değer yani ahahah bu söylediğin değerlerle ancak düz Bi yazıyı düşük bitratede verirsin 😅 kaliteli Bi oyunun yayınını veremezsin bu sekilde youtubeda yayın vermeye calış bakalım. Hele bide sağ sola logodur gifdir videodur veya kayan yazı koy Gta 5 yayını aç %30'a yakın kaybedilmiş karelerle baş başa kalırsın. 😅😅

Son düzenleme:
Cehaletin kimde olduğu belli bu rakamların hepsi verdiğin yayın akışına göre değişiklik gösteriyor bu değerleri minimum sistem gereksinimleri gibi düşün minimum değer yani ahahah bu söylediğin değerlerle ancak düz Bi yazıyı düşük bitratede verirsin
Sen harbi cahilsin. Verdiğim rakamlar official twitch rehberinden.
Hele bide sağ sola logodur gifdir videodur veya kayan yazı koy Gta 5 yayını aç %30'a yakın kaybedilmiş karelerle baş başa kalırsın.
Var zaten. :D Ne %30'undan bahsediyorsun, %1 görünce noldu lan internete sorusunu soruyorum. Hani o kadar nadir, sen düşün :).
Aha kaynak: Customer Support.

Sen harbi cahilsin. Verdiğim rakamlar official twitch rehberinden.

Var zaten. :D Ne %30'undan bahsediyorsun, %1 görünce noldu lan internete sorusunu soruyorum. Hani o kadar nadir, sen düşün :).
Aha kaynak: Customer Support.
Yayını açınca benide çağır birlikte bakalım 😅
5 uplodla

Yayını açınca benide çağır birlikte bakalım
Olur. Hala resmi twitch rehberine bile inanmıyorsan ve kendin denemeyemiyorsan onu da yaparız sıkıntı değil. Ek olarak;
minimum sistem gereksinimleri gibi düşün minimum değer yani
Twitch maksimum 6k bitrate izin veriyorum diyor, sen hala minimum diyorsun. İngilizce bilmiyorsun değil mi? :)
Yayını açınca benide çağır birlikte bakalım 😅
5 uploadla.
Nereden bulayım şimdi 5 mbps upload? Türkiye'de 6.5 mbps upload internet ile 6 verip 1080p 60 açıyordum, şuan Kıbrıs'tayım, 10 mbps up'ım var yine 6 veriyorum. Bir farkı yok.
Buyur, 6 mbps ile yaptığım yayından bir kesitcik buldum.

Warframe'de hostlukta yapıyorum o esnada. Diğer online oyunların aksine Warframe'de sunucu sensin. Yani coop oynarken host kimse, onun bağlantısı üzerinden gerçekleşir her şey. Kısaca sürekli bir upload, download durumu var. 6.5 mbps internet ile yayın yaparken bir yandan arkadaşlarıma hostluk yapabiliyordum.

Son düzenleme:
Olur. Hala resmi twitch rehberine bile inanmıyorsan ve kendin denemeyemiyorsan onu da yaparız sıkıntı değil. Ek olarak;

Twitch maksimum 6k bitrate izin veriyorum diyor, sen hala minimum diyorsun. İngilizce bilmiyorsun değil mi? :)

Nereden bulayım şimdi 5 mbps upload? Türkiye'de 6.5 mbps upload internet ile 6 verip 1080p 60 açıyordum, şuan Kıbrıs'tayım, 10 mbps up'ım var yine 6 veriyorum. Bir farkı yok.
Buyur, 6 mbps ile yaptığım yayından bir kesitcik buldum.

Warframe'de hostlukta yapıyorum o esnada. Diğer online oyunların aksine Warframe'de sunucu sensin. Yani coop oynarken host kimse, onun bağlantısı üzerinden gerçekleşir her şey. Kısaca sürekli bir upload, download durumu var. 6.5 mbps internet ile yayın yaparken bir yandan arkadaşlarıma hostluk yapabiliyordum.
😅😅😅😅😅😅

Hocam 4 upload ile koca bir yaz boyunca, 900p yayın vermiştim ben. 3000 bitrate ile gayet keyifli yayınlar yapiyordum. Arkadan hem oyun hem discord derken hepsi gayet akiciydi. Ya ben şizofrenim ya da benim özel bir durumum var yayın ile alâkalı. Hocam hiç kendiniz denediniz mi verdiğiniz bilgileri?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı