1050 Ti vs RX 560 Freesync

Çağdaş Tarla

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Ben 1-2 hafta içerisinde bu sistemi almayı düşünüyorum. Ama duyduğuma göre FreeSync düşük FPS iken akıcılığı artırıyormuş.

Sorum şu: 1050 Ti yerine RX 560 alıp monitörün FreeSync desteğini kullanmalı mıyım? Yani FreeSync şu anki oyunlarda ortalama 10 FPS'lik farkı kapatır mı? Kapatmıyorsa FreeSync'in ne artısı var? Birkaç sene ilerisi için bir artı katar mı bana? Bütçem iki karta da yetiyor. Bilgisayar beni 3-4 yıl götürse çok bile yeter. Ayar takıntım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeSync'in direk fps arttırdığı söylenemez(en azından benim bilgime göre). FreeSync monitörle ekran kartının senkronizasyonunu iyileştiren bir teknolojidir. Ne işe yaradığına gelecek olursak: Bu sağladığı senkronizasyon sayesinde ekrandaki yırtılmaları vesayire önler ve daha akıcı, daha kaliteli bir görüntü sunar.

AMD'nin FreeSync teknolojisinin muadili G-Sync'tir. Ama g-sync için özel monitörler var, onlar daha pahalı.

Sonuç olarak 10 fps arttırır diyemem ama daha akıcı bir oyun deneyimi sunar FreeSync.

1050 Ti al keyfine bak derim.

Monitörünün Hz değeri FPS olarak geçildiğinde ( yani 60hz ise 60fps geçildiğinde ) oluşacak yırtılmaları engelliyor Freesync. Onun dışında oyuna pek bir akıcılık sağlamayacak. FPS'de arttırmaz.
Ayrıca 60fps de oynarken aniden bir takilma , fps düşmesi olursada oluşacakyırtılmaları takılmayi engelliyor.

FreeSync in fps'e bir katkısı olmaz. Ama ekrandaki yırtılmaları önler bunları önlemek için v-sync de var ama v-sync ise kare atlamaları ve yüksek tepkime süresine neden oluyor. FreeSync bunları çözüyor. Ve şunuda belirtiyim hiçbir sync teknolojisi kullanmazsan bile yırtılma olacak diye bir kural yok yırtılmaların nedeni ekran kartının monitörün hz değerinden fazla fps verirse ekranda yırtılmalar olur.
Bence RX 560 al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…