1050 Ti'dan RX 590'a geçmek

gkmenada

Hectopat
Merhabalar;

2 sene önce Vatan Bilgisayar'dan aşağıdaki sistemi topladım.
  • i7 7700 İşlemci
  • GTX 1050 Ti Ekran kartı
  • MSI H110M PRO-VD anakart
  • Kingston 120 GB SSD ve 500 GB HDD
  • 16 GB(2x8) GSKILL RipJaws Ram
  • Everest Range-7 650W Kasa
Haftaya ise ekran kartı olarak ASUS STRIX RX590 8 GB 256 Bit ile Samsung EVO860 1 TB SSD alacağım.
  1. Kasa ve PSU bu ekran kartı için ne kadar gereklidir ve bu yeter mi?
  2. Ekran kartı 3 fanlı ve arkasından panel var belli ki ağır, bu anakart o ekran kartını taşır mı kastırır mı?
  3. Ayrıca başka PSU ve kasa öneriniz var mıdır? (Max: 450 TL civarlarında)
  4. Bu PSU da 8 pin girişi var mıdır?
Kafama takılanlar bunlar, yardımcı olursanız sevinirim,

İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590'ın TDP değeri gereksiz fazla. Bence gidin GTX 1660 alın kafanız rahat olsun. AMD ekran kartlarında ummadığınız yerden yazılımsal bir sorun çıkabiliyor. Baktığım kadarı ile GTX 1660 ile fiyat olarak yakınlar ve GTX 1160 daha güçlü yanlışım varsa düzeltin.

Hocam siparişi verdik ya ayrıca userbenchmark sitesinde 1660 %63.2 RX590 %62.7 kafa kafaya aynı bir de monitörüm falan freesync falanda destekliyor, umarım pişman olmam

Hocam PSU'nuz çok kaliteli bir PSU değil. Everest, Frisby gibi markaları tercih etmeyin kesinlikle. Normal şartlarda 650W'lik bir PSU çok rahat kaldırır fakat Everest markasının patlama ihtimali yüksek.
Anakartınızın kartı taşıyacağını düşünüyorum hocam fakat yine de bu konuda başka biri görüş söylese daha sağlıklı olur. Eski bir anakarta sahipsininiz. Hatta hazır bu kadar masraf yapıyorken Anakartı değiştirseniz güzel olur.

Hocam PSU'nuz çok kaliteli bir PSU değil. Everest, Frisby gibi markaları tercih etmeyin kesinlikle. Normal şartlarda 650W'lik bir PSU çok rahat kaldırır fakat Everest markasının patlama ihtimali yüksek.
Anakartınızın kartı taşıyacağını düşünüyorum hocam fakat yine de bu konuda başka biri görüş söylese daha sağlıklı olur. Eski bir anakarta sahipsininiz. Hatta hazır bu kadar masraf yapıyorken Anakartı değiştirseniz güzel olur.

Anladım hocam, öneriniz var mıdır ? Hem anakart hemde psu olarak aslında kasa da düşünüyorum ama çok yüksek fiyatlara da çıkamıyorum
Anladım hocam, öneriniz var mıdır ? Hem anakart hemde psu olarak aslında kasa da düşünüyorum ama çok yüksek fiyatlara da çıkamıyorum

https://www.vatanbilgisayar.com/msi...-2666mhz-usb3-1-anakart.html#urun-ozellikleri bu ürün iyi midir ?
https://www.vatanbilgisayar.com/coo...led-fanli-midt-atx-kasa.html#urun-ozellikleri ayrıca şöyle kasa düşünüyorum içinde cooler master elite v3 600W PSU barındırıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı