1050Ti Sisteme, 1500X Yerine Yeni İşlemci Önerisi

Swind

Kilopat
Daha fazla  
Sistem:
Ekran K: Asus 1050Ti
İşlemci Ryzen 5 1500X
Anakart: Asus Prime B350-Plus
Ram: GSkill 16GB 2400 MHZ

İşlemciyi değiştirme nedenim; bilgisayar boşta dururken bile işlemci sıcaklığının normal derecesinden bir anda 5-10 derece yukarı çıkıp, 5 saniye sonra tekrar eskiye dönmesidir. Ryzen 5 1500X ile ortalama olarak aynı performansı verebilecek, mümkünse AMD olmayan bir işlemci önerir misiniz?

200-300 TL lik bir sıvı soğutma iş görür. veya kasayı değiştir. İşlemci gayet iyi. seni 3 sene götürür

biostan turbo boost özelliğini kapat sıcaklık artmaz

Bu olan olayın size zararı ne? Boşu boşuna masraf yapmayın.
Bana pek bir zararı yok. Sadece işlemcinin derecesi birden arttığında güç kaynağı da ses yapıyor. Bu da pek önemli bir sorun değil. Sisteme bir zararı olmaması benim için önemli.
biostan turbo boost özelliğini kapat sıcaklık artmaz
O ayarı bulamadım. Fast Boot diye bir özellik vardı. Onu kapattığımda yine değişen bir şey olmadı.
Bunun işlemciyle değilde kasanızın hava sirkülasyonuyla veya işlemci soğutucusuyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.
2 adet önde 1 adet arkada fanım var. Kasanın hava sirkülasyonunda sorun olacağını sanmıyorum. İşlemci fanının da macunu yeni değişmişti ama sorun ondan sonra yine de devam ediyordu.
200-300 TL lik bir sıvı soğutma iş görür. veya kasayı değiştir. İşlemci gayet iyi. seni 3 sene götürür
Kasadan yana bir sorun olduğunu sanmıyorum. Fan olarak ne önerirsiniz?

Şimdi şöyle birşey var. Sistem boştayken sıcaklığın anlık olarak değişmesi sorunu siz boşta bıraktığınızda bilgisayarınızın hiç bir şey yapmadığını düşünüyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Arka planda yapılan işlemler var. Boşta bulduğunda disk birleştirme veya defender'in sistem boştayken arka planda tarama yapması veya ufak bir windows update bile yapması boştayken işlemci kullanımı gerektireceği için sıcaklığın anlık olarak artıp düşmesi gayet normal. PSU ses yapıyor demişsiniz ona gelirsek ya Coin Whine sorunu vardır yük binince ötüyor yada malesef PSU ucu ucuna yetiyor veya yetmiyordur zorlandığı için ses yapar. Hepsinden önce PSU değiştirmenizi tavsiye ederim. Oyun içersindeki sıcaklık değerleriniz nasıl? Soğutucu bile almanıza gerek olacağını sanmıyorum.

Aynı problemi düne kadar bende yaşıyordum. AMD Athlon X4 950 kullanıyorum. İşlemci derecesi dediğin gibi sürekli 5-10 derece artıp azalıyor ve boşta 50- 55 derece civarlarında çalışıyordu. Dün işlemci güç yönetiminden, '' En yüksek işlemci durumu '' %98 olarak ayarladım ve boşta iken 35 - 38 derece arası dengeli çalışmaya başladı.

PSU'yu daha yeni aldım, ses yapıyor dediğim işlemci 50-55 dereceyi geçtiğinde PSU'nun da fanları hızlandığı için ses yapıyor. PSU 600watt. Oyun içi değerleri işlemci maks. 66-67 dereceleri görüyor. O zaman da anlık artışlar olmuyor. Mesela ETS oynarken işlemci 55 derecede giderken dakikada bir 65 dereceye çıkıp tekrar iniyor.
Onu nasıl yapabilirim ?
Dediğiniz ayarı buldum. Ben de %99 yaptım ve şuan boşta sabit 38 alıyorum. Çok teşekkür ederim. Sorun çözülmüştür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…