1050Ti Sisteme, 1500X Yerine Yeni İşlemci Önerisi

Sıcaklık değerleriniz normal PSU'nun yük altında daha fazla çalışıp daha fazla ısındığını düşünürsek soğutmak için fanlar hızlanıyor ve haliyle ses yapıyor bu gayet normal bir durum eğer sesten rahatsız oluyorsanız daha sessiz daha kaliteli bir PSU alabilirsiniz. Bu durumun işlemciniz ile alakası yok. Hangi işlemciyi takarsanız takın sisteme yük bindiğinde yine ses yapacak PSU.

Ek olarak oyun içi sıcaklık değerleriniz gayet normal 66-67 derece çok çok iyi değerler. Anlık olarak Sıcaklık artması bahsettiğim gibi oyun da kullanıyor olabilir işlemciyi arka planda yapılan herhangi bir işlemde anlık olarak kullanımın artması ve sıcaklığın yükselmesine sebebiyet verir. Kafanıza takacağınız bir durum söz konusu değil.

Sıkıntınız PSU'nun ses yapması ise bahsettiğim gibi yerine başka işlemcide taksanız anlık olarak yük bindiğinde yine ses çıkaracak. Eğer bu ses bu kadar rahatsız ediyorsa daha kaliteli ve sessiz bir PSU işinizi görecektir. İşlemcinizden yana hiç bir sıkıntınız yok.

Hiçbir şey almayacağım.
Aynı problemi düne kadar bende yaşıyordum. AMD Athlon X4 950 kullanıyorum. İşlemci derecesi dediğin gibi sürekli 5-10 derece artıp azalıyor ve boşta 50- 55 derece civarlarında çalışıyordu. Dün işlemci güç yönetiminden, '' En yüksek işlemci durumu '' %98 olarak ayarladım ve boşta iken 35 - 38 derece arası dengeli çalışmaya başladı.
Bu arkadaşın söylediğini yaptım ve sorun çözüldü. Şu an hiçbir sıkıntı yok.

Bende Ryzen 5 2600 X var aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Hatta sıvı soğutma bile çözüm üretemedi. İşlemcinin derecelerinde sanırım bir problem var oyun içindede 50 dereceleri gösterirken birden 56 olup tekrar 50 dereceye iniyor. Birde şöyle birşey okumuştum 5-10 derece fazla gösteriyormuş Ryzen X işlemciler bundan ötürüde kullanıcıyı mecburen sıvı soğutmaya teşvik ediyorlar.

Bende Ryzen 5 2600 X var aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Hatta sıvı soğutma bile çözüm üretemedi. İşlemcinin derecelerinde sanırım bir problem var oyun içindede 50 dereceleri gösterirken birden 56 olup tekrar 50 dereceye iniyor. Birde şöyle birşey okumuştum 5-10 derece fazla gösteriyormuş Ryzen X işlemciler bundan ötürüde kullanıcıyı mecburen sıvı soğutmaya teşvik ediyorlar.
Arkadaşlar bakın bu bir sorun değil. Örnek olarak anlatıyorum tekrar. Şimdi oyundasınız ve bu oyun işlemcinizin %40'ını kullanıyor, sıcaklık değerlerinizde 50 derece. Siz oyun oynarken arka planda gerçeklesen başka bir işlem update olur virus taraması olur anlık işlemci kullanımı 5 saniye %70-80'lere çıkıp düştü. Bu yükselişte kullanım arttıkça sıcaklığıda artacağı için sıcaklık değerleriniz bu süre zarfında 55-56 derece oldu. Arka plandaki ekstra işlem bittikten sonra tekrar %40 seviyesine düştüğünde tekrar sıcaklık değeriniz otomatikman 50 dereceye düşüyor. Bunu neden sorun olarak görüyorsunuz. İşlemci %2 kullanımla %100 kullanım arasında sıcaklık farkı olmayacak diye bir kaide yok mümkün değil bu istediğiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı