10586 Güncellemesi ile Yavaşlama

Makaleler
1
Daha fazla  
Asus X550JX-XX099D model laptop Windows'un 10586 güncellemesi sonrasında laptop aşırı derece yavşladı.
Oyunlarda FPS düşüşü başladı.
Bilgisayarın açılış kapanış süresi uzadı.
Bunların sebebi nedir, Nasıl düzeltebilirim?

Görev yöneticisi resimlerinizde bir sıkıntı göremiyorum. Keşke temiz önyükleme yapıp kasılırken ki resimlerini yollasaydınız. Sorunun Windows kaynaklı olmadığından emin olurduk. Şu anda bilgisayarınızda çalışan bir çok program var. Skype neden bazen 1 mb sabit disk kullanıyor, bilmiyorum.

Driver Identifier raporunu paylaşın.

Bilgisayar açılış süresi uzarken faresiz siyah ekranda bekletme sorunu varsa ekran kartı sürücüsüyle ilgilidir. Nvidia sitesinden güncel sürücüyü yüklemediyseniz yüklemenizde fayda var.

Şimdi her şeyden emin olmak için öncelikle HD Tune programıyla 5400 RPM sabit diskinizin sağlık ve bozuk sektör durumunu kontrol edin. HD Tune programıyla sabit diskinize okuma testi yaparak sonucunu paylaşın. Yıl olmuş 2016 hala 5400 RPM sabit diskli bilgisayar satıyorlar.
Sabit diskte sorun yoksa yönetici komut satırına girip sfc /scannow komutunu çalıştırıp sistem dosyalarında sorun olmadığını kontrol edin. Chkdsk /f /r komutuyla disk bozukluklarını tamir edin.

Bir diğer durum diskiniz dolmaya yakınsa zorlanıyor olabilir. Eğer çok doluysa yer boşaltmaya çalışın. C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizleme aracıyla sistem dosyaları seçeneğini de seçerek bütün kutucukları işaretleyip temizlik yapın. Sabit disklerde diskin dış bölgelerine erişim süresi uzar. Yükseltme yaptıktan sonra sistem dosyaları diskin dış kısmına geldiyse erişim süreleri uzamış olabilir. O nedenle sabit diske kurulum yaparkan diski 2'ye bölmekte fayda var.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Uyguladıktan sonra verilerle geri dönüş yaparsınız. Ben de aklıma yeni bir şeyler gelirse yazarım.

Son düzenleme:

Az önce gerekli dosyaları yedekledim. Sıfırdan kurulum yapıp sorunu çözeyim diye düşündüm fakat boot menüsünde eufi şeklinde göremedim flash belleği.
Windows boot manager
ip4 realtek pcie gbe family controller
ip6 realtek pcie gbe family controller
USB windows to go gibi bi seçenek
Ve sadece USB adı'nın yazılı olduğu seçenekler var.

USB'ye nasıl yazdırdınız bilmiyorum. "UEFI: USB..." diye yazması gerekir.

Ayrıca temiz kurulum için USB'den kurulum yapmanıza gerek yok. Sizin için geçerli değil ama belirteyim, MBR'den UEFI'ye geçiş için USB şart. Windows içinden USB içindeki setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğini kişisel dosyaları koruma seçeneği olan 2. seçenek ile temiz kurulum başlatabilirsiniz. Alternatif olarak iso içeriğini sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırıp ve ya elinizde kurulum olmadığı koşullarda Windows 10 Medya Oluşturma Aracıyla kurulum başlatabilirsiniz.

Son olarak temiz kurulum öncesinde ayarları koruma seçeneği ile kurulum yaparsanız sorun Windows sisteminin sonradan bozulması ile ilgiliyse düzelebilir. Hem de kurulu düzeniniz bozulmamış olur. Ayarlarınız, programlarınız korunur.

Son düzenleme:
Bunu bilmiyordum. Dosyalarımı başka bir yere yedekledim. Durum hazır böyleyken C sürücüsünü sıfırlayıp sıfırdan uefi kurmak istiyorum fakat o seçenek çıkmadı bir türlü. BIOS'dan başka bir ayar yapmam lazım mı?

Çoğu kişi bilmiyor zaten. USB'ye yazdırana kadar kuruluma başlarsınız.

Önce benim dediğim yöntemle deneyin. Yukarıdaki yazıyı düzenledim, tekrar okuyun.

Yapamazsanız USB'ye Rufus ile yazdırın. Ayarlar buna benzer olmalı. Disk ikonuna basıp iso dosyasını belirtmeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…