10586 Güncellemesi ile Yavaşlama

USB'yi rufus ile aynı bu şekilde hazırladım fakat UEFİ seçeneği çıkmadı. 15-20 dakika önce bununla ilgili konu açtım fakat hala yayınlamadı.
Ayrıca benim bilgisayarımda Windows 10 PRO kurulu fakat benim elimde Windows 7 starter KEY'i var. Yani Windows 10 Home kurmam lazım.
Bu KEY ile Windows 10 Pro'yu güncellemeye kadar kullandım fakat güncellemeden sonra Windows'u etkinleştir diye bi seçenek çıktı. Bunu sizinle konuşmuştum. Sonunda Microsoft ile görüşüp çözümün sıfırdan Home kurulumu olduğunu söyledi ve üşenip bugüne kadar bekledim. Yavaşlıkta canımı sıkmaya başlayınca sıfırdan kurulum yapmak şart oldu gibi fakat UEFİ seçeneği yok.

Windows to Go seçeneğiyle kurulum hazırlamış olmayasınız?
Ayrıca dosyalarınızı yedeklemeye gerek yok. Temiz kurulum dosyalarınıza zarar vermez. Windows tarafından oluşturulmuş sistem klasörünün içindeyse (örnek Program Files) Windows.old klasörüne taşınır. USB'den temiz kurulum yaparken bölümü biçimlendirirseniz zarar verir ve ya benim bahsettiğim yöntemle 2. seçenek yerine 3. seçenekle kurulum yaparsanız C sürücüsü silinir.

Tamam o zaman benim dediğim yöntemle 3. seçenekle kurulum başlatın.

Eki Görüntüle 137041
Daha önce rufus programını kullanarak bu bilgisayara UEFİ ile Windows kurmuştum. Geçen hafta kuzenim bilgisayar alınca Windows Media Creation Tool ile Windows'u indirip yine rufus ile USB'ye yazıp kuzenimin bilgisayarına UEFİ olarak kurdum.
Fakat şimdi aynı ISO dosyasını rufus ile başka USB'ye yazarken sizde görünen -Standart Windows... -Windows to go- seçenekleri görünmüyor.
Rufus'un hem sizdeki verisyonunda hem de son versiyonunda görünmüyor. Sanırım bu yüzden USB'ye windows to go olarak kuruyor.

Şimdi kendim bizzat denedim. Disk ikonuna tıklayıp Windows 10 iso dosyasını seçince Windows to Go seçeneği çıkıyor. Siz büyük ihtimal yanlışlıkla bu seçenekle USB'yi oluşturdunuz.

ISO dosyasının içindeki setup.exe'yi açarak 3. seçeneği seçsem C sürücüsünü biçimlendirip temiz kurulum mu yapmış olurum?
3. seçeneği seçerseniz C sürücüsü biçimlendirilmez. Yani format atılmaz. Çünkü kurulum C sürücüsünden yapılacaktır. Ancak C sürücüsündeki diğer bütün dosyalar silinir. Format gibi diyebiliriz.
Zaten format atarak sürücünün performansını arttırmak gibi bir düşünceniz varsa uzun format atmayı deneyin.

Uzun format derken?
Şu andaki düşüncem UEFİ olarak Windows 10 USB'si hazırlayabilirsem C sürücüsünü biçimlendirip temiz bir Windows 10 kurmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…