105W TDP İşlemcide 95W Soğutucu Kullanmak

Selim Yıldız

Decapat
Mini ITX sistem için işlemci soğutucusuna ihtiyacım var. İşlemcim 2700X ve içerisinden Prism model soğutucu çıkıyor. Güç kaynağının yüksekliği, kasanın darlığı sebebiyle bu soğutucuyu kullanamıyorum. Kullanılan kasa SilverStone SG Sugo 13 (fan desteği 61mm'ye kadar), Amazon üzerinden Noctua-NH-L9a-AM4 bu işlemciyi satın almayı düşünüyorum. Fakat şöyle ki Noctua bu ürünün 95W'a kadar olan işlemciler ile kullanılması gerektiğini belirtmiş. İşlemcim 105W değere sahip olmasına rağmen 95W'lık bu soğutucuyu kullanabilir miyim? (Overclock yapılmayacak). Vergi ve kargo dahil 75$'a kadar olan başka tavsiyeleriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Hocam o yazilan değerlere pek takılmayın derim. %90 ihtimalle o soğutucu sizin işinizi çok rahat gorecektir. Neden bukadar emin konusuyorsun dersen örnegin bir cpu tpd degeri 100 watt ise en fazla kullandiğı 60 watt civaridir. Siz oc yaparsaniz islemci 100 watt a kadar cikabilir tabi yaptiginiz oc ye de bağli bir sınır olarak gorebilirsiniz o tpd degerini. Cpu kablosuna ampermetre bağlayip bizzat test ettim yaklaşik olarak cpu tepm programinda yazan değer ile eşit değerler gördüm. Suan kullandkgim 77 watt tpd degerine sahip i5 islemcimde 3.8 turbo frekans değeriyle 35 watt civari deger goruyorum. Turbo frekansini 4.2 ghz yaptigim zaman 4 cekirdek ile full yukte 4 ghz oluyor tum cekirdekler ozaman ölçtügümde 45 watt güç çekiyor. Biraz uzun oldu ama umarim anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı