10600K vs. 5600X

Siya

Megapat
Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve bu iki işlemci arasında kararsız kaldım. F/P bir seçim yapmak istiyorum, 3-5 FPS için fazla para ödemem. Ki en çok oynadığım oyun olan Warzone'da Intel 10 FPS kadar daha başarılı. Sosyalde araştırdım, ikisi karşılaştırılınca millet hep 5600X demiş. Şaşırdım açıkçası. Sizce hangisini almalıyım? Amacım Warzone'da minimum 140, RDR2'de 80 FPS görebilmek. 1080p Ultra ayarlarda oynayacağım. Bu işlemcinin yanına da 5700XT almayı planlıyorum, o da F/P olan başka bir donanım.

Tek tek sistem toplamak şu an için saçma, bütçeniz nedir?

Kartsız bir şekilde dizip elimdeki RX590'ı takacağım. Stoklar düzelince RX590'ı satıp 5700 XT alacağım. Şu an kartsız bir kasaya 5 bin TL harcayabilirim. Fakat bunun için ayrı bir konu açacağım.

Bence 5600X'i seçin:)

Seçip 3-5 FPS fazla almak isterim, fakat aradaki fiyat farkına değmez.

Hocam o işlemcilerin karşılaştırılması yanlış. Tabii ki 5600X.

Tamam da neden? 3-5 FPS için mi? Ki oynayacağım oyun Warzone, onda Intel hep daha başarılı.

5600X'in rakibi 10700'dür. 5600X'i tercih edebilirsiniz.

5600X birçok Intel işlemcisini alt ediyor, farkındayım. Fakat 10600K ile kıyasladığımda aradaki fiyat farkını da hesap edince mantıksız bir seçim gibi duruyor.

Kartsız bir şekilde dizip elimdeki RX590'ı takacağım. Stoklar düzelince RX590'ı satıp 5700 XT alacağım. Şu an kartsız bir kasaya 5 bin TL harcayabilirim. Fakat bunun için ayrı bir konu açacağım.

Seçip 3-5 FPS fazla almak isterim, fakat aradaki fiyat farkına değmez.

Tamam da neden? 3-5 FPS için mi? Ki oynayacağım oyun Warzone, onda Intel hep daha başarılı.

5600X birçok Intel işlemcisini alt ediyor, farkındayım. Fakat 10600K ile kıyasladığımda aradaki fiyat farkını da hesap edince mantıksız bir seçim gibi duruyor.
Hocam, konu olarak soru soruyorsunuz. Biz de 5600X diyoruz, eğer 10600K almak istiyorsanız gidip alabilirsiniz. 5600X, 10600K'dan daha iyi bir işlemci, siz de bunu sormuştunuz. Biz de cevap verdik.

Hocam, konu olarak soru soruyorsunuz. Biz de 5600X diyoruz, eğer 10600K almak istiyorsanız gidip alabilirsiniz. 5600X, 10600K'dan daha iyi bir işlemci, siz de bunu sormuştunuz. Biz de cevap verdik.

Tamam da kuru kuru cevap vermek yeterli değil. Sebebi nedir 5600X demenizin? Benim şu an gördüğüm tablo şöyle; iki işlemcinin de oyun performansı birbirine çok yakın, buna rağmen arada ciddi fiyat farkı var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı