1066 RAM yerine daha yüksek RAM takarsak 1066 hızında çalışır mı?

Yer
Bergen, Norway
Daha fazla  
Benim anakartım 2 RAM slotlu, ben RAM'leri biraz kurcaladım, hem 2 GB olan RAM'im hem de bir RAM slotum bozuldu. Geriye sadece tek bir RAM slotu ve 1 GB'lık RAM kaldı. RAM slotunu tamir etmeyeceğim, şu an üzerinde bulunan 1 GB RAM'i çıkarıp onun yerine yeni alacağım RAM'i takacağım. Anakartımın desteklediği RAM MHz hızı ise 1066. Bu hızda DDR3 RAM bulmak zormuş ve pahalıymış. Bilgisayarcı abi bana şöyle dedi; "daha yüksek MHz'e sahip bir RAM al, anakart onu otomatik olarak 1066'ya çeker." Arkadaşıma sorduğumda, "uyumsuzluk olabilir" dedi. Ben de bu duruma kararsız kaldım sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır sorun olmaz. Anakartın otomatik olarak onu 1066'ya çeker.

Anakartın desteklediği frekansın üstünde bir bellek alırsanız, maximum anakartın izin verdiği frekansta çalışırlar. Yani sen o anakarta 3200Mhz bellek taksan bile o belleklerin frekansı 1066Mhz'ye düşecektir. Harici bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Büyük ihtimal ile otomatik ayar yapar anakart çalışabileceği maksimum hızda çalışır.
Ama diyelim ki otomatik ayar yapmadı onu da çözmek kolay. Elinizdeki çalışan bellek ile BIOS a girip hız ayarını el ile ayarlarsınız. Ayarı kaydettikten sonra sistemi kapatıp eski belleği çıkarıp yenisini takarsınız. Anakartta ayar kalır ve yeni belleği ayarladığınız hızda çalıştırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…