1070 Ti için işlemci ve anakart önerisi

emrekose07

Kilopat
Merhabalar. Benim ASUS ROG STRIX GTX 1070 Ti'ım ve i5 6600 işlemcim %25 oranında darboğaz yapıyor. Yeni işlemci almayı düşünüyordum. AMD Ryzen 5 3600 ile Intel i5-11400F arasında kaldım. Ayrıca anakartım MSI Z-170 Tomahawk ve ikisini de desteklemiyor. Hem yeni anakart hem de işlemci almam gerek. İşlemci için bütçem 2700, anakart için maksimum 1300 TL. Mantıklı olan bu işlemcilerse eğer bunlarla uyumlu anakartlar, daha F/P işlemci varsa o ve ona uyumlu bir anakart önerir misiniz maksimum 4000 TL olmak kaydıyla?

Anakartın Micro olması bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Ekran kartı 3 fanlı çünkü.

Hayır olmaz, o kasaya bağlı. Ekran kartı uzun olduğu için eğilme olmasın diye destek çıtası koysan hiçbir şey olmaz.

Anakartın micro olması bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Ekran kartı 3 fanlı çünkü.
Bu işlemci türk sitelerde pahalı da bu yurtdışından geliyor diye ucuz herhalde 2950 tl. Bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Bu anakartı almaya karar verdim. Bu anakarta uygun kule tipi işlemci fanı da önerebilir misiniz 500 tl civarlarında? Bir de sıkışıklık olmaz değil mi ekran kartı ile fan arasında falan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı