1070 Ti Sistem Aniden Kapanıyor

HakiM00

Hectopat
PC'yi kendim topladım. Genelde oyuna girdiğimde Fortnite, GTA V, NFS Payback gibi oyunlarda PC aniden kapanıyor, kapanıyor dediğim şöyle aniden ekranda No Signal yazıyor ama kasa çalışıyor. Bu şekilde kalıyor sonra resete basıp açıyorum PC'yi. Elektriksel mi? Isısal mı? şöyle şeyler denedim, NFS payback GTA5 aynı andan açtım ikisi arasında geçişler yaptım aynı anda internetten video felan açtım 3-4 tane bu şekilde oynadım kasma oldu ama PC kapanmadı bunları yaparken ısı kontrolü yaptım ekran kartı oyun ultra ayarlarda iken 60 dereceyi gördü, işlemci 70 dereceyi gördü. Normalde de oyun oynarken işlemci 60-65 dereceyi işlemcide bu stock fanı mı diyolar kendi içinde geldi ondan var ekran kartıda 55-60 derece 5-6 ay çalışıp kendim topladım pişman oldum bir el atın.

Ekran Kartı : MSI 1070 Tİ
İşlemci: i5-8600 3.1 GHz
Aanakart: Gigabyte B360M Aorus
RAM: 8 GB
PSU: Aerocool Kcas 650W 80 Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun overclock yapmadın değil mi? o stok fan ile o iş olmaz veya yanlışlıkla bir ayarı karıştırmış değilsen o zaman termal macunu kontrol et çünkü söylediğin hata ısısal kaynaklı olan hatanın gösterdiği tepkidir. Sana tavsiyem bilgisayarı açıp sökmeden önce temiz bir kurulum yapman olacaktır. Bu öyle bir sorun ki anca deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsin PSU olabilir Ram olabilir sıkıntılı bir hata.

Bende aynı problemi yaşamıştım. Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yüklediğimde düzelmişti. Önce ekran kartının güncel sürücüsünü indirip, "uninstall nvidia graphic driver" şeklinde internette aratırsanız Nvidia' nın sitesindeki sürücü kaldırma adımlarını uyguladıktan sonra tekrar güncel kurulumu yapabilirsiniz. Umarın işinizi görür.

Monitöründe ya da ekran kartında problem olabilir. Monitörü ve ekran kartını farklı sistemde ayrı ayrı deneme şansın var mı?
ceza yediğim için mesaj yazamadım kusura bakmayın monitör çok eski bütçe çok arttığından yenisini daha alamadım acer v193w hdmi girişi olmadığından hdmi vga çevirici kullanıyorum bide ekran kartı 2. el ama temizdi gayet faturası garantisi var 2500 tl aldım

ceza yediğim için mesaj yazamadım kusura bakmayın monitör çok eski bütçe çok arttığından yenisini daha alamadım acer v193w hdmi girişi olmadığından hdmi vga çevirici kullanıyorum bide ekran kartı 2. el ama temizdi gayet faturası garantisi var 2500 tl aldım
Isidan kaynakli sorunlarda genelde PC kendini kapatir. Monitorunuzde bi ariza olabilir. Farklı bir monitor de yada TV de denemenizi öneririm.

ısı değerlerini ilk yazdığım mesajda belirttim usta farklı değerler görmedim. Afterburner programı indirdim onda yanlış ayarlar yaptım desem resetledim ayarları yine aynısı var

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı