1070 Ti ve Ryzen 2600'e uyumlu anakart önerisi

AkageRew

Decapat
RAM
8x2 Corsair
İşlemci
Ryzen5 2600
Bilgisayarım açılmıyordu sorunu öğrendim anakartım kısa devre yapıyormuş. Yeni anakart bakıyorum bütçem az yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarım açılmıyordu sorunu öğrendim anakartım kısa devre yapıyormuş. Yeni anakart bakıyorum bütçem az yardımcı olursanız sevinirim.

Benim attığım A320 anakartı boş verin, hocamın önerdiği B450 modelini eğer BIOS ile çok takıntılı değilseniz alın geçin.

anakartım kısa devre yapıyormuş

Sorunu çözmeyi neden denemiyorsun, kısa devre yapan yeri düzeltebilirsen 1400 lira tasarruf edersin. Kısa devre değmemesi gereken parçaların birbirine değmesiyle olur, kasadan çıkarıp uzay montaj çalıştır eğer çalışırsa kasandaki kablolardan birinin kabuğu soyulmuş ve kısa devre yapıyor olabilir veya kasanın boyası kavlamış olabilir devreye dokunuyodur. Uzay montajda çalışmazsa anakartın kendisinde kısa devre vardır bükülmüş ve yanındakine temas eden bir pin ararsın. Büyük ihtimalle sorunu çözebilirsin hemen yeni anakart alıp 1400 lira harcamaya gerek yok.

Tam olarak bütçeniz nedir bende B450M k 2 var fiyatı 1400 1500 civarı ama bütçeniz kısıtlı ise normal bir B450 alın A320 tavsiye etmiyorum. B450 serisi Ryzen 5 serisini de destekliyor.

Teşekkür ederim.

2 farklı kişiye gösterdim benim kafam almıyor bilmiyorum gösterdiğim iki kişi de bu olmaz yenisi gerekiyor dedi bende mecbur bu yolu izlemek durumunda kaldım.

benim kafam almıyor bilmiyorum gösterdiğim iki kişi de bu olmaz yenisi gerekiyor dedi

Hocam bunlar aslında o kadar basit işler ki. Kısa devreyi tamir etmek kadar kolay bi şey yoktur elektronikte, sadecw neyin yanlış temas ettiğini bulup ayırdığında bitiyor iş. Ya gösterdiğin kişiler işine hakim değildir mahalle bilgisayarcısı gibi insanlardır ya da sana yenisini aldırıp eskisini kendi tamir edip satmayı aklından geçiriyodur çünkü gerçekten kolay. Elektronikçilere götürürdüm hiçbir şey bilmiyor olsam dahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…