Çözüldü 10700F işlemcili sistemde M.2 SSD kullanmak ekran kartına darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MatAmoi

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi günler diliyorum. Benim bir sorum var. Intel i7 10700F işlemcinin maksimum PCI Express hat sayısı 16, bu zaten oldukça düşük hız sunan gen3 hat kullanan bir ekran kartı ve SSD için darboğaz oluşturur mu? Ekran kartı X16 yuvasında, SSD ise X4 hattında kullanılıyor. Ancak işlemcinin maksimum desteklediği hat 16, oysa kullanımdaki hat 20. bu durum herhangi bir darboğaz yapar mı veya ekran kartı ne kadar hat kullanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam. Bu sebeple darboğaz olmaz. Ekran kartı modeli nedir?

Çözüm
Hayır hocam. Bu sebeple darboğaz olmaz. Ekran kartı modeli nedir?

Teşekkür ediyorum. Galiba meseleyi anladım. Ekran kartı doğrudan işlemciye bağlanırken SSD ise pch üzerinden bağlanıyor. Dolayısıyla SSD işlemcinin hattını kullanmıyor böylelikle ekran kartı 16 hat kullanabiliyor. Ekran kartı modelim ise RTX 2070 Super.

İşlemciden çalışan M.2'ler de var fakat bunlar da etkilemez. Elbette anakarta göre de değişebilir. Chipset üzerinden de çalışanları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…