10750H undervolt yapılmalı mı?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
ASUS ROG STRIX G15 marka 10750H ve 2070 Super bulunan laptopu kullanıyorum, son zamanlarda sıvı metal termal macun kullanılmasına rağmen işlemcim birçok oyunda çok kolay bir şekilde 95 dereceye çıkıyor, throttle olmuyor fakat bu sıcaklıklar beni tedirgin ediyor, daha önce işlemcim 120 derecede çalıştığı için laptop anakartı yaktığım için daha tedbirli olmaya çalışıyorum. Armoury Crate üzerinden Silent moda alınca base frekansın üzerine çıkmadığı için ısınma olmuyor fakat bazı oyunlarda FPS kaybı yaşıyorum. Sizce undervolt yapılmalı mı yoksa Silent modda kullanılmaya devam mı edilmeli?

@erengore hocam sizi bu konularda çok görüyorum, yardımcı olma şanısınız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence her türlü yapılmalı. Biraz vaktinizi ayırırsanız o işlemciyi adam edebilirsiniz.

Hangi laptop?

Edit: Link değiştirildi.

Eğer Throttle olmuyor olup 95 sınırında çalışıyorsa epey yararım dokunabilir.

ThrottleStop yükleyiniz TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

Hocam şuan bilgisayar başında değilim, geçince hemen yollayacağım.

Oyunlarda hiçbir şekilde frekans düşürmüyor ve vaat ettiği FPS değerlerini veriyor, harici monitör ile kullandığım için olabilir mi?
Hocam ayrıca kilidi açmanın bir yöntemi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…