1080 Ti için monitör tavsiyesi

Eren.Kurt

Kilopat
Daha fazla  
1080 TI alacağım ve yeni bir monitör de alacağım fakat kafama takılanlar var illa 2K veya 4K almak zorunda mıyım? Yoksa 1080p yeterli olur mu? Bütçe 1500-2000 arası önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080 TI alacağım ve yeni bir monitör de alacağım fakat kafama takılanlar var illa 2K veya 4K almak zorunda mıyım? Yoksa 1080p yeterli olur mu? Bütçe 1500-2000 arası önerilerinizi bekliyorum.
Tabiki 2k veya 4k almak zorunda değilsiniz fakat o kartın hakkı 2k veya daha iyisi 4k'dır. 4K 144 hz bütçenizi biraz aşar. 2300 tl civarındalar. Ama naçizane bunlar iyi bir tercih olabilir.

Son düzenleme:
LG 27UD58-B 27" Ultra HD 4K Gaming Monitör Monitör

Böyle bir model önerebilirim. Tavsiyem 4K almanız.
G-Sync veya 144Hz hatta ve hatta 1ms almak varken, önerdiğiniz monitör çok anlamsız kalıyor ...
Hele ki, kullanım amacı oyun ise. Dediğim gibi kullanım amacı belirtilmediği için bu kanıya vardım. Ama önerdiğiniz monitör, Genel anlamda o karta göre iyi ve standart bir monitör. Hardcore FPS oyuncuların tercih etmek istemeyeceği monitör.

Son düzenleme:
1080 Ti gibi bir canavarı var. G-Sync bence çok aşırı şişirilmiş bir balon. Ekstradan para vermezdim. Bütçem 2500-3000 arası olsaydı, o zaman olabilirdi. Bir monitör alırken, ana koşul olarak kabul edilmemelidir.

60 Hz gayet iyi bir tazeleme hızı. Zaten 4K oynayacak. Alacağı FPS ortalama 60. Eğer yüksek grafikli oyunlar oynuyorsa, kesinlikle 4K bir monitör alınmalı. Aradaki fark muazzam.

Görüntü kalitesini önemsemek lazım. Renkleri en canlı veren panel tipinden birisi IPS panel. Özellikle IPS bir model seçtim.

1ms ile 5ms arasındaki farkı ayırt edemezsiniz. Ancak profesyonel bir E-Spor oyuncusu olmanız gerekir. Bu durumda 1 ms öneriniz gereksiz kalıyor.

Neyse özetle, ben görüntü kalitesine ve canlılığına odaklanıyorum. O kart bunun için kullanılmalı bence.

Bu fiyat segmentindeki monitörlerin hemen hemen hiç birinin görüntü kalitesi zaten kötü değildir.
Ha çok iyi vardır, ama o da zaten bunu bilen ve buna önem veren kullanıcılara hitap eder. 144Hz monitörüm yok ama kullanmış bir insan olarak, kesinlikle her insanın deneyimlemesi'si gerektiğini düşünüyorum.

Ne kadar fazla Hertz demek o kadar fazla akıcılık demek. Ve ben 1080Ti gibi bir karta 60Hz yakıştıramıyorum.

Ama öte yandan size de katılıyorum. Grafiğin zirvede olduğu ve o grafikleri ve animasyonları layıkıyla yaşamak isteyen insanların tercih edebileceği bir opsiyon.

4K için daha yüksek tazeleme hızlı modeller yok diye biliyorum. Sanırım bu sene çıkacaklar. Zaten olsa da kartın gücü yetmeyecek daha fazla FPS için.

2K alınamaz değil, alınır. Oynadığı oyunları öğrenmemiz daha iyi olur. Zaten 1-2 sene içerisinde yavaş yavaş çözünürlük düşürmek durumunda kalacak. Tek o yüzden alırdım. Yoksa 4K gibi bir çözünürlükten asla vazgeçmem.

Ama işte 4K monitör ile 2K oynayabiliyorsun. Aynı kapıya çıkıyor. Çok hafif bulanık olur görüntü. O da sorun edilmez.

İtiraf etmeliyim ki 4k 144Hz bir monitörün olmadığını bilmiyordum. Biraz daha araştırma yapmak lazım her gün yeni bir şey öğrenmek güzel bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…