1080 Ti ve I5-7600K Düşük Performans

msheker

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Belirttiğim gibi AORUS 1080Ti OC 11GB, Intel i5-7600K, 16GB 2400Mhz RAM, Asus Z-270A PRIME ile oyunlarda düşük performans alıyorum. Arkadaşlar Kaby Lake işlemcim var darboğaz olduğunu düşünmüyorum. Zaten internette benim sistemi kullanan insanlar da var FPSleri gayet iyi. Gelelim 1080Ti 1080p kartı değil diyen arkadaşlarımıza monitörüm 240hz 1080p ve o şey sadece bir hurafe millet 2080Ti i9-9900K 1080p sorunsuz oynuyor. Driverlerim güncel Nvidia Denetim Masası ayarlarım tam. PC 1.5 yıllık her hafta temizliyorum. PC yeni formatlı içinde sadece R6 yüklü. Arkadaşlar ayrıca ben işlemcimi turboda kullanıyordum yani 4.2Ghz daha sonra overclockla 4.6Ghz ye çıkınca 40FPS arttı ama yine hakettiğim FPS de değilim ve kasmaları hissedebiliyorum. Ve son olarakta her ama her oyunda grafikler ultrayken ve lowken fpsler aynı. Yardımcı olabilecekleri beklerim. (Bu arada bizim evde çamaşır makinesi ile PC yi aynı anda çalışınca şalter atıyor. Son zamanlarda PCye yeterli elektrik gitmiyor mu acaba diye düşünüyorum.)

Grafikleri düşürüp yükselttiğinde FPS aynı ise dar boğaz yaşıyorsun demek.

Güç kaynağınız nedir?
XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W
Grafikleri düşürüp yükselttiğinde FPS aynı ise dar boğaz yaşıyorsun demek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda neden darboğaz yaşanmıyor ?

Bilgisayarınızı hiç farklı prizde denediniz mi? Güç alamamaya başladım dediniz ya.

Bilgisayarınızı hiç farklı prizde denediniz mi? Güç alamamaya başladım dediniz ya.
Aslında 1 hafta sonra taşınıyorum. Ancak sorunun onunla alakası olmadığını söyledi az önce 1 2 arkadaşım.

Son düzenleme:
Bence gözlemleyiniz olmazsa darboğaz vardır. Ram alınca dual olacağı için bir nevi indirir.

Bence gözlemleyiniz olmazsa darboğaz vardır. Ram alınca dual olacağı için bir nevi indirir.
Bu darboğaz neden başka 1080Ti I5-7600K sistemlerde olmuyor ? Örneğin bu videoda adam 1080p BF1'i 150FPS oynuyor. Ben BF1'de 90FPS üstünü görmedim bile.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynı işlemciyi Asus strix RX580 ile kullanıyorum. Ben bile GTA5 de full ayarlarda darboğaz yaşarken senin o ekran kartıyla darboğaz yaşaman çok normal.

Aynı işlemciyi Asus strix RX580 ile kullanıyorum. Ben bile GTA5 de full ayarlarda darboğaz yaşarken senin o ekran kartıyla darboğaz yaşaman çok normal.
Hocam anlamıyorsunuz galiba.
Her halde adam bu videoda i9-9900K kullanmış oraya öylesine i5-7600K yazmış. Bu adam nasıl benim sistemle kasmadan oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…