1080P, 2K ve 4K arasındaki farkı anlayamamak normal midir?

• Konuyu başlatan NNUE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 820

NNUE

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600, Asus Prime B550m-K, Sapphire Pulse 6700 XT, Kingston Fury 3200 MHz CL16 2x16 32 GB Ram
Meslek
Öğrenci
Oyunlarda bırakın 1080p ile 2K arasındaki farkı, 1080p ile 4K arasındaki farkı bile anlayamıyorum çoğu zaman. Ve ben çok fazla deneyim etmedim 1-2 kez arkadaşta oynamıştım ve büyük farklar görmedim özellikle videolarda hemen hemen hiçbir fark görmüyorum hatta hangisi olduğunu anlamıyorum bile. Aradaki fark az mı yoksa ben de mi sorun var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoları 4K izlediğinize emin misiniz? 1080p ile 2K arasında bile çok fark var bence.

720p ile 1080pyi karşılaştır oynayarak onun gibi varsayım yap.
Oyunlarda bırakın 1080p ile 2K arasındaki farkı, 1080p ile 4K arasındaki farkı bile anlayamıyorum çoğu zaman. Ve ben çok fazla deneyim etmedim 1-2 kez arkadaşta oynamıştım ve büyük farklar görmedim özellikle videolarda hemen hemen hiçbir fark görmüyorum hatta hangisi olduğunu anlamıyorum bile. Aradaki fark az mı yoksa ben de mi sorun var?

Bugün itibariyle 2K çözünürlüğe geçtim ve 1080P ile arasında pek bir fark olmadığı kanaatindeyim. Sadece ekran boyutu büyürken bunu hiçbir görüntü kaybı olmadan sağlıyor. Öyle woow bir etki yaratmadı ama ekran boyutunu yükseltmek istiyorsan en iyi görüntüyü sağlayabilmek için de çözünürlüğü artırman gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı