1080p ekranı 768p ekran ile değiştirmek

Makaleler
2
Daha fazla  
ASUS FX553V model dizüstü kullanıyorum. Ekran kartı GTX 1050 Ti. Giriş seviyesi bir kart olduğu için güncel oyunları 1080P çözünürlükte yüksek ayarlarda akıcı (50+ FPS) şekilde oynamanın pek mümkünatı olmuyor. Genelde akıcı oynayabilmek için ya grafik kalitesini ya da çözünürlüğü düşürmek gerekiyor. Açıkçası 768P’de yüksek kalite grafikler 1080P’deki normal kalite grafiklerden daha detaylı ve keskin görünüyor. Diyeceksiniz ki o zaman ekran çözünürlüğünü düşür fakat o da olmuyor. Çünkü orijinal 768P ekran ile 768P’ye düşürülmüş 1080P ekran aynı keskinlikte olmuyor. Çünkü orijinalinde o ekran 1080P olduğu için 768P’ye düşürüldüğünde keskinlik kayboluyor. Bu sebeple bilgisarımın 1080P olan ekranını 768P ekran ile değiştirmek istiyorum.

ASUS’un X550/X556/K555 serilerinde kullandığı 768P TN panelli ekranlardan takılabilir mi? Sorunsuz çalışır mı?

Sandığınız gibi 1050ti pek de giriş seviyesi değil, FPS oynadığınız oyuna göre değişiklik gösterebilir ama bence 720p ye (768 normalde 720 diye tabir ediliyor) geçmenizin anlamı bence yok. Şahsen.

Son düzenleme:
Sandığınız gibi 1050ti pek de giriş seviyesi değil, FPS oynadığınız oyuna göre değişiklik gösterebilir ama bence 720p ye (768 normalde 720 diye tabir ediliyor) geçmenizin anlamı bence yok. Şahsen.
Hocam NFS Payback denedim normal ayarlarda dahi 40’ın altına düşüyorum. Şöyleki boş arazilarin olduğu sahnelerde 50 fps civarı oluyor ama şehir içine gelince binaların olduğu sahnelerde ciddi şekilde düşüş oluyor. Payback için önerilen sistem gereksinimlerine baktım ekran kartı için GTX 1060 öneriliyordu. Yani bu oyunu adamakıllı oynayabilmek için en az GTX 1060 olması anlamına geliyor bu. Zaten testlerde falan GTX 1050 Ti’ye 25-30 fps civarı fark atıyor. Bahsettiğim oyun için önerilen kartın bu kadar fark atması GTX 1050 Ti’nin bu oyun in 1080p’de yetersiz olduğu anlamına geliyor.
Bana kalırsa ne kadar ayar kısılırsa kısılsın 1080P oynamak daha iyi. Ekran değişebilir ama bu iş için masraf yapmanız gerek ekran bulmanız gerek derken iş uzar. Bence hiç o işlere girmeyin.
Hocam çözünürlüğü düşürünce görüntü çok kötü oluyor. Bu arada çözünürlük düşürünce RAM kullanımında düşüş olur mu?

Hocam NFS Payback denedim normal ayarlarda dahi 40’ın altına düşüyorum. Şöyleki boş arazilarin olduğu sahnelerde 50 fps civarı oluyor ama şehir içine gelince binaların olduğu sahnelerde ciddi şekilde düşüş oluyor. Payback için önerilen sistem gereksinimlerine baktım ekran kartı için GTX 1060 öneriliyordu. Yani bu oyunu adamakıllı oynayabilmek için en az GTX 1060 olması anlamına geliyor bu. Zaten testlerde falan GTX 1050 Ti’ye 25-30 fps civarı fark atıyor. Bahsettiğim oyun için önerilen kartın bu kadar fark atması GTX 1050 Ti’nin bu oyun in 1080p’de yetersiz olduğu anlamına geliyor.
Haklısınız ama kartın 1080p'de istediğiniz FPS'yi verememesi o kartın giriş seviyesi olduğu anlamına gelmez.
Piyasadaki birçok oyunu yüksek kalitede oynayabilecek bir kart.

Hocam çözünürlüğü düşürünce görüntü çok kötü oluyor. Bu arada çözünürlük düşürünce RAM kullanımında düşüş olur mu?
960m ile oyunu 1080P low ayarlarda +30 FPS oynayabiliyordum. Sizin o oyunu en az 60 FPS oynayabilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu videoda masaüstü bilgisayar kullanılıyor ama değerlerde çok fark olacağını da sanmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM, yani rastgele erişim belleği oyunun grafiklerini işlemez.
Oyundaki verileri, değişmeleri, gelişmeleri, anlık olarak depolar, yani hayır muhtemelen RAM'e bağlı FPS artışı olmaz.
Fakat grafik kartınız rahatlayacağı için akıcılık bariz bir şekilde belli olur.

RAM, yani rastgele erişim belleği oyunun grafiklerini işlemez.
Oyundaki verileri, değişmeleri, gelişmeleri, anlık olarak depolar, yani hayır muhtemelen RAM'e bağlı FPS artışı olmaz.
Fakat grafik kartınız rahatlayacağı için akıcılık bariz bir şekilde belli olur.
8GB RAM var hocam. Sizce takviye gerekiyor mu? Bellek kullanımına baktığımda 7000 küsür yazıyordu. RAM ya da HDD’den dolayı bir darboğaz yapıyor olabilir mi? Çünkü şehir içinde bina vs gibi işlenmesi gereken daha fazla detay olduğu için fps düşüşü oluyor.
960m ile oyunu 1080P low ayarlarda +30 FPS oynayabiliyordum. Sizin o oyunu en az 60 FPS oynayabilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu videoda masaüstü bilgisayar kullanılıyor ama değerlerde çok fark olacağını da sanmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sizce RAM veya SSD takviyesi gerekiyor mu? 8GB RAM ve 7200 RPM HDD var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı