1080p Gaming için sistem toplama

Onur Serbes

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda bir bilgisayar almak istiyorum. Hazır bir bilgisayarı customize edip şöyle bir sistem çıkardım. 26K'ya tekabül ediyor (parçaları ayrı ayrı alırsam 33-34K civarı) daha fazla bütçem yok. Hazır sistemin izin verdiği opsiyonel donanımlardan seçtim. Yorumlarınızı bekliyorum, beni kaç sene idare eder? Parçalar arasında bir uyumsuzluk varsa, söylerseniz sevinirim. İyi Sosyaller dilerim.

CPU: AMD Ryzen 5 5600X altı çekirdek 3.70 GHz işlemci.
Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX.
GPU: ASUS RTX 3070 DUAL-RTX3070-O8G-V2 LHR 256 bit GDDR6 8 GB.
RAM: XPG Gammix D35 8 GB DDR4 3200.
SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
Güç kaynağı: ASUS TUF-Gaming-750b 750W Power Supply.
Cooler: ( ayrı alacağım ) Noctua NH-U12a
Kasa: ASUS Prime AP201.

Bu aletin ederi 26K değil. Parçaları ayrı ayrı hesaplamana gerek yok RTX 3070 2,5 yaşında ve hala MSRP üzerinden satılıyor. Yoksa sıfır fiyatına ikinci elde çifter çifter satıyorlar.

Şuna 26K vereceğime 23-24K verir 4060 Ti sistem alırım ikisi de 8 GB zaten. En azından birinde düşük güç tüketimi ve DLSS 3.0 var.

Bu aletin ederi 26K değil. Parçaları ayrı ayrı hesaplamana gerek yok RTX 3070 2,5 yaşında ve hala MSRP üzerinden satılıyor. Yoksa sıfır fiyatına ikinci elde çifter çifter satıyorlar.

Şuna 26K vereceğime 23-24K verir 4060 Ti sistem alırım ikisi de 8 GB zaten. En azından birinde düşük güç tüketimi ve DLSS 3.0 var.
Doğru söylüyosun, 8GB ve 2020'lik kart almak benim de içime çok sinmiyo ama sıfır hazır sistem fiyatlarıyla kıyasladığımda uygun geldi. Bu yüzden seçenekler arasına bu sistemi koymuştum. Fakat biraz daha araştırma yapınca aynı fiyatlara yakın 4060ti'lı sistem bulmak mümkün

örnek olarak:

Son olarak sence 8GB VRAM'li bir GPU almak 2023'te mantıklı mı (araştırmama göre çok ultra takıntın yoksa sorun yok ama almışken 8 üzeri almakta fayda var gibi, öyle olunca da çok pahalı oluyo arada kaldım) son çıkan AAA oyunlar yavaş yavaş sınıra dayatıyor. High ayarlarda böyle bir sistem beni 1080 - 1440p çözünürlüklerde kaç sene götürür sence ?

Son düzenleme:
Doğru söylüyosun, 8GB ve 2020'lik kart almak benim de içime çok sinmiyo ama sıfır hazır sistem fiyatlarıyla kıyasladığımda uygun geldi. Bu yüzden seçenekler arasına bu sistemi koymuştum. Fakat biraz daha araştırma yapınca aynı fiyatlara yakın 4060ti'lı sistem bulmak mümkün

örnek olarak:

Son olarak sence 8GB VRAM'li bir GPU almak 2023'te mantıklı mı (araştırmama göre çok ultra takıntın yoksa sorun yok ama almışken 8 üzeri almakta fayda var gibi, öyle olunca da çok pahalı oluyo arada kaldım) son çıkan AAA oyunlar yavaş yavaş sınıra dayatıyor. High ayarlarda böyle bir sistem beni 1080 - 1440p çözünürlüklerde kaç sene götürür sence ?

1080P'de oynayacaksan ve bütçen belliyse 8 GB dünyanın sonu falan değil, çok abartılıyor. Düşük güç tüketimi, DLSS 3.0, daha iyi RT çekirdekleri şu anda ne RTX 3000 ne de RX 6000 serisinde bunun karşısında duracak bir denk kart yok.

Bu bütçede ya 4060 Ti sistem al, yok 8 GB benim içime sinmiyor diyorsan RX 6800 sistemlere bak. Çünkü teknoloji dezavantajını kapatacak kas gücü ve VRAM bu kartta var. RTX 3060 Ti, 3070, 6700 XT falan uzun vadede 4060 Ti'a yenilir 1080P çözünürlükte. 6700 XT'de 12 GB VRAM olsa da VRAM optimizasyonu NVIDIA'dan daha kötü.

@kino hocam her şeyi iyi şekilde açıklamış zaten.

Almak isterseniz 6800 sistem:

Öneri için teşekkürler, VRAM konusunda biraz telaşlandığım için AMD 6800'ü düşünmüştüm fakat Nvidia alışkanlığım daha fazla olduğundan muhtemelen Nvidia kartlardan devam edeceğim diye düşünüyorum. Bir de yazılımları vesire...

1080P'de oynayacaksan ve bütçen belliyse 8 GB dünyanın sonu falan değil, çok abartılıyor. Düşük güç tüketimi, DLSS 3.0, daha iyi RT çekirdekleri şu anda ne RTX 3000 ne de RX 6000 serisinde bunun karşısında duracak bir denk kart yok.

Bu bütçede ya 4060 Ti sistem al, yok 8 GB benim içime sinmiyor diyorsan RX 6800 sistemlere bak. Çünkü teknoloji dezavantajını kapatacak kas gücü ve VRAM bu kartta var. RTX 3060 Ti, 3070, 6700 XT falan uzun vadede 4060 Ti'a yenilir 1080P çözünürlükte. 6700 XT'de 12 GB VRAM olsa da VRAM optimizasyonu NVIDIA'dan daha kötü.
Son olarak şöyle bir sonuca vardım. 8GB kaygımdan dolayı daha üst VRAM'li kartları düşünüyorum fakat AMD'de istemiyorum. O yüzden yeni geleceğinin dedikodusu çıkmış olan 4060ti 16GB VRAM'li versyonu bekleyeceğim. 1080-1440p için uzun süreli bir kart olur diye düşünüyorum. Sanırım Temmuz ayında tanıtılacakmış. Aciliyetim olmadığından dolayı sanırım bekleyeceğim. Bütçemin üstüne biraz katarak ve indirim bekleyerek yakalamaya çalışabilirim belki

Son düzenleme:
Öneri için teşekkürler, VRAM konusunda biraz telaşlandığım için AMD 6800'ü düşünmüştüm fakat NVIDIA alışkanlığım daha fazla olduğundan muhtemelen NVIDIA kartlardan devam edeceğim diye düşünüyorum. Bir de yazılımları vesire...

Son olarak şöyle bir sonuca vardım. 8 GB kaygımdan dolayı daha üst VRAM'li kartları düşünüyorum fakat AMD'de istemiyorum. O yüzden yeni geleceğinin dedikodusu çıkmış olan 4060 Ti 16 GB VRAM'li versyonu bekleyeceğim. 1080-1440p için uzun süreli bir kart olur diye düşünüyorum. Sanırım temmuz ayında tanıtılacakmış. Aciliyetim olmadığından dolayı sanırım bekleyeceğim. Bütçemin üstüne biraz katarak ve indirim bekleyerek yakalamaya çalışabilirim belki

4060 Ti 16 GB 1080P'de ölene kadar gider. İyi bir seçenek. Fiyat biraz artar ama hocam. VRAM 2 katına çıkıyor sonuçta.

Son olarak şöyle bir sonuca vardım. 8GB kaygımdan dolayı daha üst VRAM'li kartları düşünüyorum fakat AMD'de istemiyorum. O yüzden yeni geleceğinin dedikodusu çıkmış olan 4060ti 16GB VRAM'li versyonu bekleyeceğim. 1080-1440p için uzun süreli bir kart olur diye düşünüyorum. Sanırım Temmuz ayında tanıtılacakmış. Aciliyetim olmadığından dolayı sanırım bekleyeceğim. Bütçemin üstüne biraz katarak ve indirim bekleyerek yakalamaya çalışabilirim belki

Ben kendim de bekliyorum 4060 Ti 16 GB'ı. İş ve oyun bir arada kullanıyorum, fazla VRAM göz çıkarmaz.

Ben kendim de bekliyorum 4060 Ti 16 GB'ı. İş ve oyun bir arada kullanıyorum, fazla VRAM göz çıkarmaz.
Artık kart çıktığında ona göre bir bütçe hazırlarım :D Bekleyelim bakalım... Katkıda bulunan herkese teşekkürler, umarım sohbet başkalarının da işine yarar. İyi forumlar dilerim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı