1080p için 27" mi, 24" mi?

24 inç 1080p için daha uygun.
24 inç ve 27 inç 1080p monitörlerim var eğer yayılarak bakan adamsan 24 inç çok küçük geliyor. Bu adam FPS oyunu oynamayacak oynasa bile oturuş mesafesi çok fark ediyo monitör boyutu almada.

Bu yakından bakmanın kastı nedir tam olarak? FPS manyağı gibi böyle monitörün bayağı içine içine girmekse öyle biri değilim pek.

DLSS falan açtığında çok belli ediyor hikayeli oyunlarda o yüzden 24 al ben 27'den 24'e geçtim.

24 inç ve 27 inç 1080p monitörlerim var eğer yayılarak bakan adamsan 24 inç çok küçük geliyor. Bu adam FPS oyunu oynamayacak oynasa bile oturuş mesafesi çok fark ediyo monitör boyutu almada.
Benim de 24 inç monitörüm var. Odak noktasını fazla dağıtıyor 27 inç. 24 ayrıca 1080p için tavsiye edilen bir değer.

Çözünürlük sabit kalıp boyut küçüldükçe daha keskin bir görüntü ortaya çıkar hatta 1080p 24 inç için bile az bende 22inç 1440p monitör var onda bile yeterince keskin değil görüntü.

Hocam ekran kartım 3050ti olduğundan dolayı 1080p tercih ediyorum. QHD olursa fps düşüşü fazla yaşarım gibi geliyor, ne kadar doğru/yanlış düşünüyorum bilmiyorum tabii.

Benim ilk tercihim 27'' QHD olurdu elbette, ama sahip olduğum laptopın donanımları karşılamaz muhtemelen.

Bunun çözünürlük ile alakası yok. Büyük ekran hikaye oyunlarında daha çok zevk verebilir. Bu size bağlı.

Ben dediğimi dedim benim gibi arkasına yaslanıp yayılarak oynuyosan 27 al geç. 24 alıp sonra kafanı duvarlara vurursun ya bunun ekranı fazla küçük geldi diye. Pixelleşme veya keskinlik problemi yaşamıyosun 27 inç monitörle uzaktan bakıyosan. Hani bu adam anlamıyo dicek olsan. Ulan zaten bu yazıyı yazarken şuan 4K TV'me bağlı bilgisayar ordan yazıyorum hani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…