1080p için en iyi performans veren sistem toplama

16mst61

Decapat
144hz monitörüm var, 1080p için en iyi oyun performansı alabileceğim bir sistem kurar mısınız? Fiyat aralığı önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride 2K gibi çözünürlüklerde de oynamak istiyor musunuz? Sadece oyun mu oynayacaksınız? RTX teknolojisini önemsiyor musunuz? Ona göre size uygun bir sistem kurmaya yardımcı olsun arkadaşlar.

Bütçe sınırsız olsa da açılmaya gerek yok bence. 2060 veya 2070 gibi kartlar gereksiz 1080p için. 1660 ti sizin istediğiniz performansı verecektir. İşlemci olarakta R5 2600 (Ya da 2600x) ve B450 bir anakart işinizi görecektir. Ama Intel istiyorsanız bence 9600K gibi bir hata yapmayın. 9700K’yı seçin. Böyle dememin sebebi yeni nesil oyunlarda 9600K fazla kullanılıyor gibi. Evet Ryzen’a göre 1080p’de daha iyi ama Battlefield V’te bazen %85’lere kadar kullanılıyor işlemci. Depolama size kalmış bir şey ama mutlaka bir SSD kullanım. En azından Windows ve bir oyun için. Soğutucu olarak 2600’den soğutucu çıkıyor diye biliyorum. Ama eğer 2600x seçerseniz hava soğutma işinizi görecektir.

Bütçe sınırsız olsa da açılmaya gerek yok bence. 2060 veya 2070 gibi kartlar gereksiz 1080p için. 1660 ti sizin istediğiniz performansı verecektir. İşlemci olarakta R5 2600 (Ya da 2600x) ve B450 bir anakart işinizi görecektir. Ama Intel istiyorsanız bence 9600K gibi bir hata yapmayın. 9700K’yı seçin. Böyle dememin sebebi yeni nesil oyunlarda 9600K fazla kullanılıyor gibi. Evet Ryzen’a göre 1080p’de daha iyi ama Battlefield V’te bazen %85’lere kadar kullanılıyor işlemci. Depolama size kalmış bir şey ama mutlaka bir SSD kullanım. En azından Windows ve bir oyun için. Soğutucu olarak 2600’den soğutucu çıkıyor diye biliyorum. Ama eğer 2600x seçerseniz hava soğutma işinizi görecektir.

Cevabınız için teşekkür ederim. 1660ti benimde kafama yatıyor. Ama bir yandan rtx ler göz kırpıyor. Ayrıca ileride güncelleme yaparsam beni üzmeyecek bir anakart tavsiyesinde bulunur musunuz?

Cevabınız için teşekkür ederim. 1660ti benimde kafama yatıyor. Ama bir yandan rtx ler göz kırpıyor. Ayrıca ileride güncelleme yaparsam beni üzmeyecek bir anakart tavsiyesinde bulunur musunuz?
Ryzen için kesinlikle MSI B450 Tomahawk. Soket uyumu 2020’ye kadar devam edecek. Yeni işlemciye geçmek isterseniz yapmanız gereken Bios güncellemesi sadece. Ve RTX konusu size kalmış.

2060 ile 1080p çözünürlükte verim alarak oynayabilirsiniz. Böyle bir sistem hazırladım. Fiyat elbette düşürülebilir fakat bütçeniz sınırsız olduğu için RGB RAM 200 TL fazla, 9700K bu ekran kartı ile 2600 bile kullanabilirsiniz fakat en çok FPS veren işlemci olduğu için bunu ekledim ve soğutma parası da ekleniyor hali ile kaliteli bir soğutucu, fazla pahalı ve o kadar gerekli olmayan SSD. Son nesil çipsetli anakart.

Dosya Ekleri

• ın.PNG
    ın.PNG
    53,4 KB · Görüntüleme: 74
9600k ve RTX 2060'lı sistemim var Bf1 ve BF5'te 1080p ultra ayarda 100-120 FPS'lerde dolaşıyor haritasına göre. Pubg ultra ayarlarda da keza öyle.
Eğer bu oyunlar ise hedefin işlemci tamam ama kart olarak 1080p 144 HZ için RTX 2070 istiyor anladığım kadarıyla.
Bütçe yetse 9700k ve RTX 2070 tadından yenmez.
Bahsettiğim oyunların yanında daha hafif oyunlarda DSR'yi açıp 2K'da kullanırsan da kartı sonuna kadar kullanmış olursun.
Durumlara göre aklıma gelen senaryolar bunlar.
Pubg için örnek gameplay RTX 2060, ultra ayar, 1080p ve 2K:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da Bf5, RTX 2060, ultra, 1080p:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. 1660ti, 2060, 2070 ramleri ekle anakart şu olsun v.s. v.s. çok kafa karıştırıcı. Sistem toplamaya bütçem var fakat har vurup harman savurmaya gerek yok. Bana en iyi deneyimi yaşatacak parçaları seçmem gerek. Bu arada 9700k güzel bir işlemci ama Amd tarafının yeni işlemcilerini beklemeye değer mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı