Arkadaşlar sistem topluyorum. Topladığım sistemin monitörü 1080x1920 olarak çalışacak. Ekran kartı olarak GTX 960 veya R9 380X düşünüyorum. Ancak daha iyi bir ekran kartı alma isteğim de var içimde, ama 1080P için bunlardan yukarısının gereksiz masraf olacağı düşüncesindeyim. Fikirlerinizle, tavsiyelerinizle beni aydınlatır mısınız?
O çözünürlük için ideal kartlar bunlar. Yayın yapmayı düşünüyorsanız Gtx 960 seçmenizi tavsiye ederim. Eğer oyun oynayıp performans almak istiyorsanız R9 380x. Bu fiyata alınabilecek en güzel kartlardan birisidir.
GTX 1060'ı bekle bu Ekim'de piyasaya sürülecek. GTX 960'dan %25 daha performanslı olacak. Yani yaklaşık GTX 970 performansı verecek GTX 1060 o yüzden beklemede fayda var.
1080P çözünürlük için 380x ve 960 oyunlarda şu an için yeterlidir. Fakat gelişen görüntü mimarisine sahip çıkacak yeni oyunlarda yetmemezliklerde görülebilir. Bu yüzden alabiliyorken bir seviye daha iyisi yani 390 yada 970 alınması daha iyi olur.
Eğer yeni çıkan oyunları hemen alıp yüksek ayarlarda açmak isteyen biri iseniz üst seviyelere bakmanız israf olmaz. Ancak öyle bilgisayara çok yüklenmeyen biri iseniz bu iki kart fazlasıyla yeterli olur.
Beyler ben de Sapphire r9 380x almayı düşünüyorum. 380 ile aralarında 130 tl gibi bir fark var. Sizce bu farkı vermeye değer mi? Ayrıca Sapphire alırsam MSI Afterburner kullanabilir miyim, ücretsiz kullanıma açık mıdır?
Beyler ben de Sapphire r9 380x almayı düşünüyorum. 380 ile aralarında 130 tl gibi bir fark var. Sizce bu farkı vermeye değer mi? Ayrıca Sapphire alırsam MSI Afterburner kullanabilir miyim, ücretsiz kullanıma açık mıdır?
Belki bolmus olacagim ozur dilerim ama sorum; Peki 380'in yanina 880₺ değerindeki bir 1080p monitor israf midir sizce? Sonuc olarak gelisen teknoloji dunyasinda 5 yil icinde oyunlar icin 380 yetmezse degistirilecek ekran karti 2k-4k icin uygun bir kart iken monitorum 1080p olacak bu sefer yine degistir yeniden masraf.