1080p monitör önerisi

Bütçe
15000₺

883443

Picopat
1080p arıyorum. Bütçe 10000-14000₺ denilebilir. Bütçeyi sonuna kadar kullanmaya gerek yok. 360-280-240 Hz bir şey arıyorum. 6750 XT-12400F ile kullanılacak. Renkler, parlaklık önemli benim için ve en önemli kriter 24/23.8 inç olması. Düz FPS oyunları için alınmayacak. Model ismi veya link bırakmanız yeterli olur. Akakçe gibi sitelerde pek model bulamadım. Alienware ve Dell'in monitörleri arasında ki fark nedir? İkisi farklı paneller mi kullanıyor? Malzeme kalitesi daha mı farklı oluyor? Alienware daha mı üst modeller üretiyor Dell'e göre yoksa Dell'inde yeri geldiğinde daha üst modelleri oluyor mu Alienware'ye göre? ASUS'un ROG serisi Swift ve STRIX serileri tercih edilir mi? Fikirlerinizi bekliyorum. Bütçeyi esnetebilirim ama esnetebilmem için dağlar kadar fark olması lazım aralarında. Başlarda dediğim gibi, 360, 280/240 Hz'lik önerilerde yapabilirsiniz tek öneride yapabilirsiniz.

@BerkayZ87

@BerkayZ87

ROG'la Alienware'nin farkı nedir? Ek olarak İtopya linki üzerinden almayacağım ürünü. Listemde olan ürünler arasında XG259QNS. Alienware hakkında bilgi sahibi olmadığım için fikrim yoktu.

ROG'la Alienware'nin farkı nedir? Ek olarak İtopya linki üzerinden almayacağım ürünü. Listemde olan ürünler arasında XG259QNS. Alienware hakkında bilgi sahibi olmadığım için fikrim yoktu.

ROG ASUS'un en üst modeli iken Alienware Dell'in en üst modeli. Her markanın giriş-orta-üst modelleri olur. Dell Alienware serisi en üst model serilerden birisi. Yine de monitöre göre kalitesi değişir. Her Alienware çok iyi olmadığı gibi fiyatı da pahalı olabiliyor.

AW2523HF renk gamutu, hız ve parlaklık gibi konularda iyi. Kontrast ve siyahlarda ortalama. Haliyle görüntü kalitesi de ortalama. Zaten bu bütçelerde herhangi bir IPS alırsanız renk gamutu ve parlaklık gibi konularda sıkıntı çekmezsiniz. Siyahlar ve kontrast ise her monitörde iyi değil.

Daha çok rekabetçi oyunlar için tasarlanmış. Siz ne için monitör arıyorsunuz?

ROG ASUS'un en üst modeli iken Alienware Dell'in en üst modeli. Her markanın giriş-orta-üst modelleri olur. Dell Alienware serisi en üst model serilerden birisi. Yine de monitöre göre kalitesi değişir. Her Alienware çok iyi olmadığı gibi fiyatı da pahalı olabiliyor.

AW2523HF renk gamutu, hız ve parlaklık gibi konularda iyi. Kontrast ve siyahlarda ortalama. Haliyle görüntü kalitesi de ortalama. Zaten bu bütçelerde herhangi bir IPS alırsanız renk gamutu ve parlaklık gibi konularda sıkıntı çekmezsiniz. Siyahlar ve kontrast ise her monitörde iyi değil.

Daha çok rekabetçi oyunlar için tasarlanmış. Siz ne için monitör arıyorsunuz?

Günlük kullanım, oyun, DaVinci Resolve'de kendimce düzenlemeler yapıyorum, resim çiziyorum. Bunlar için düzgün bir monitör bakıyorum. İkisinin de en üst model olduğunu biliyorum fakat Dell'inde bu bütçede 360 Hz'leri var Alienware'ninde kafamı o karıştırdı biraz. G24F-2'den geçeceğim. Mümkünse geçtiğimi belli etsin kullanımda istiyorum. CS gibi, r6s, DBD gibi oyunlarda siyahları görememe gibi bir durumum olsun istemiyorum. Monitör standı gibi saçma şeyler kullanmayacağım. Ghosting, panelde sıkıntı olsun istemiyorum. G24F-2 gibi uzun kullanım (2 yıl) sonunda ekran saçma sapan hallere girsin istemiyorum. Mümkünse G24F-2'deki görseldeki muhabbet olursa çok sevinirim.

1744001038841.png

Ek olarak belirtmeyi unutmuşum, karanlık ortamda kullanacağım. Parlaklığı bir tık önemli benim için.

1744001241564.png

Şu tarz ayaklı modellerle kesinlikle ilgilenmiyorum. Kullanımımı zorlaştırıyorlar. Üstteki modeller gibi bir ayak olursa daha iyi olur ama kesinlikle çubuk ayak (ismini bilmiyorum var ise) olmasın istiyorum. Şimdiden yardımınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

@bluerr

ASUS ROG STRIX ve Swift'in farkı nedir?

Farklarına baktım. Gönlümden ASUS ROG serisinden bir monitör almak geçerdi ama, 1080P'de 180 Hz, 2K'da 180 Hz modelleri sığıyor bütçeye. 2K almak isterdim ama kullanım amacıma uymayacak diye tedirgin ediyor. Yeri gelince FPS, yeri gelince MOBA, yeri gelince AAA oyunlar oynayacağım için 27" ve 2K olması çok canımı sıktı. Alabilirsem AW2523HF alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı