1080p monitörde 1440p izlemek görüntüyü bozar mı?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar Samsung'un 8-9 yıl önce çıkardığı bir monitör kullanıyorum, bilgilerini ekran görüntüsü atayım:

Fakat 1080p izlediğim videolarda sanki net göremiyor gibiyim. Benim gözlerimle alakası yok acaba YouTube'nin getirdiği bir güncelleme sonrasında bu monitörüme desteklemeyi mi kesti bilemiyorum fakat 1080p bende öyle gözükmüyor. Bu farkı Twitch izlerken fark ediyorum. Monitör 1920x1080 fakat ayarlarından onu 4K bile yapabiliyorum ama uymuyor, bayağı kötü görüntü oluyor.

Asıl soruma gelecek olursak ben monitörün hiçbir şeyini değiştirmeden YouTube videolarını 1440p izlesem 1080p izlemem ile arasında bir fark olacak mı?

Monitörünüz 1080p yani görüntüleri 8K bile açsanız 1080p izleyecekseniz ama konudan anladığım kadarıyla YouTube'da 1080p çözünürlükte görüntü bulanıkmış 2K ya alıp deneyin eğer video HD olursa o şekilde kullanırsınız.

Arakadaşın dediği gibi 8k açsanız bile 1080p izler. Ama eğer youtube de 1080p 2k açınca daha kaliteli sonuçlar veriyor.

Tamam teşekkürler. İnternetim azda olsa 1440p yi oynattığı için şanslıyım, 1440p izlerim videoları artık.

Bende tam bu konuyu merak ediyordum, bitrate den şüphelendim öyleymiş. Cidden 1080p çok kalitesiz geliyor

Bende tam bu konuyu merak ediyordum, bitrate den şüphelendim öyleymiş. Cidden 1080p çok kalitesiz geliyor
Hocam bitrate konusunda Twitch`ten iyi bir uygulama görmedim ünlü olanlardan. Oyunlarda hele ki baya kaliteli oluyor fakat yeşilin çoğunluk olduğu oyunlar olmayınca, onda istemsizce en yüksek bitrate verilse bile düşük oluyor. YouTube`nin bu yaptığı şeyi anlamıyorum. Bari premium alınca yüksek kalite izleyebilsek 720p de bile çok iyi olur para verilirdi yani.

Aynen premium kullanıcısıyım bende ama kalite çöp.

arkadaşlar ben 1080p monitörde 1440 açdığımda daha net oluyo goruntu olmaz diyenlere bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…