1080p monitörde 4K görülebilir mi?

LifeAnDeatH

Decapat
Daha fazla  
Benim bir arkadaşım 1080p monitörde oyunları 4K'ya alınca oyunun daha pürüzsüz ve canlı olduğuna inanıyor. Ben ise böyle bir şeyin mümkün olmadığına inanıyorum. Hangimiz haklıyız?

Benim bir arkadaşım 1080p monitörde oyunları 4K'ya alınca oyunun daha pürüzsüz ve canlı olduğuna inanıyor. Ben ise böyle bir şeyin mümkün olmadığına inanıyorum. Hangimiz haklıyız?
1080p görürsünüz ama genelde 4K videoların bitrate'i daha yüksek olduğundan daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz))

Sen haklısın.

Arkadaşınız haklı. DSR, VSR gibi sanal çözünürlük yükselticileri ile 4K görüntüyü zorlarsanız, daha keskin bir görüntü almanız çok normal.

Sen haklısın 1080p de 4K olamaz. Eğer kare oluşturma yapay zekası varsa sanal 4K yapabilir ama 4K kadar iyi değildir. Gerçek 4K olması için 3840x2160p gerekiyor.

Arkadaşınız haklı. DSR, VSR gibi sanal çözünürlük yükselticileri ile 4K görüntüyü zorlarsanız, daha keskin bir görüntü almanız çok normal.

Dediğinizde haklısınız fakat o sıradan bir şekilde deniyor bunu.

Dediğinizde haklısınız fakat o sıradan bir şekilde deniyor bunu.

Sıradan bir şekilde ne demek anlamadım hocam. Sadece oyunda 4K aktif ediyor diyorsanız, zaten bu ayarları aktif etmeden çözünürlüğü seçemez.

Sıradan bir şekilde ne demek anlamadım hocam. Sadece oyunda 4K aktif ediyor diyorsanız, zaten bu ayarları aktif etmeden çözünürlüğü seçemez.
Demek istediğim bazı oyunlarda 4k seçeneği var çoğunda yok. Örneğin Lethal Company oynuyoruz bir mod sayesinde oyunu 4k'ya alıyor. FPS'i ciddi düzeyde düşüyor.

Arkadaşına bir şey anlatma gerek yok hayal dünyasını elleme çocuğun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…