1080p monitörde 4K görülebilir mi?

Demek istediğim bazı oyunlarda 4K seçeneği var çoğunda yok. Örneğin Lethal Company oynuyoruz bir mod sayesinde oyunu 4K'ya alıyor. FPS'i ciddi düzeyde düşüyor.

O mod sanırım bir super sampling modeli kullanıyordur ve daha keskin görüntü elde ediyordur. Sanal 4K gibi düşünebilirsin. FPS düşmesi ise çok normal. 4 katı daha fazla çizim gücü harcıyor kart.

Konu ile alakasız ama Gigabyte G24F2 kullanıyorum. Monitörde OC açtıktan sonra 4kya alabiliyorum fakat alınca 60 Hz'e düşüyor. 180Hz'de kullanırken YouTube videolarını 4kya aldığımda bariz bir şekilde 4K olduğu anlaşılıyor fakat 180Hz'de kullanmaya, yani monitörü 1080P'de kullanmaya devam ediyorum. Gerçekten 4K görüyor muyum?

O mod sanırım bir super sampling modeli kullanıyordur ve daha keskin görüntü elde ediyordur. Sanal 4K gibi düşünebilirsin. FPS düşmesi ise çok normal. 4 katı daha fazla çizim gücü harcıyor kart.
Sanmıyorum. Mod açıklamasında böyle bir bilgi verilmemiş.

Çoğu oyunda aynı şeyi iddia ediyor. Evine de gidip baktım ya o kör ya da ben

Sanmıyorum. Mod açıklamasında böyle bir bilgi verilmemiş.

Çoğu oyunda aynı şeyi iddia ediyor. Evine de gidip baktım ya o kör ya da ben
Kör değil hassas diyelim. Evinizde 1080p monitörünüz varsa 4k youtube videosu açın. O videoyu önce 1080p sonra 4K seyredin. O aradaki minimal farkı görebilirseniz, arkadaşınız neden bahsediyor en azından anlarsınız.

Ben açıyorum ve arada bir fark olduğunu sanmıyorum. Bence insanın kendini kandırması gibi bir şey eğer dediğiniz gibi DSR veya VSR kullanmıyorsa.

Beynine o görüntünün daha iyi olduğuna inandırıp kendini avutuyor.

Ben farkı göremiyorum da diyebilirsin. Ben youtube videolarında dahi görebiliyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…