1080p monitörde 4K içerik çok daha net gözüküyor

PowerfulMan

Hectopat
Yer
İstanbul
Monitör
Asus VG247Q1A
1080p monitörde 4K oynattığım içerik kasmadan veya donmadan daha net ekrana geliyor. Sanki monitör 4K gibi olmuş oluyor. 1080p olduğu zaman da 480p gibi oluyor. Oyun hariç Netflix, Prime Video, Disney Plus, YouTube gibi platformlarda geçerli.

Ekran çok büyük olduğu zaman bu durum yaşanıyor. Örneğin 1080P televizyonlarda çok olur bu durum.

Belki bu görselle anlarsınız hocam.
Resolution-vs-Bitrate.jpg

Belki bu görselle anlarsınız hocam.Eki Görüntüle 1507576
Ekran çok büyük olduğu zaman bu durum yaşanıyor. Örneğin 1080P televizyonlarda çok olur bu durum.
Bitrate diye bir kavram duymuş muydunuz?
Görüntü 1080p olduğu zaman da 480p gibi oluyor.Bunu çözemez miyim? Ben video,film,dizi izlerken ekranım 1080p olduğu için onu arttırmıyor bazı platformlar.Net izleyemiyorum.Youtube da bazı videolar otomatik olarak 4k açılıyor sanki ekranım 4k gibi olarak.Kısacası 1080p ekranımda videoların 480p olarak gözükmesi normal mi yani çözülmez mi?

Dostum platformla alakalı değil. İzlediğin videonun Bitrate'i düşükse yapacak bir şey yok. Telefondan izle.

Tamam hocam platformla alakalı olmadığının farkındayım anlatmaya çalıştığım olayı anlamadın sanırım. Hangi videoyu açarsam açayım hangi filmi, diziyi açarsam açayım 1080p video 480p gibi bulanık oluyor. O zaman bu saydığım platformların içindeki tüm videoların bitrate i mi düşük oluyor?

Bu konulara bile baktım ama çözümü bulamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı