1080p oyun için şart mı yoksa 1366x768 yeterli mi?

Tolga Şahin

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Meslek
İçerik Moderatörü - Freelance Çevirmen
Arkadaşlar, sorum şu: HD 7790 gibi bir kartı alıp, her oyunu 1366x768'de Ultra'da oynayabilirim. Fakat 1920x1080'e geçince performans düşüşü olur.
Ama oyunlar çok kötü gözüksün de istemiyorum. Zaten bildiğim kadarıyla 1366x768 HD olarak geçiyor. Bunca yıl dandik bir laptopta çoğu oyunu Low'da 1024 de oynamış biri olarak soruyorum size; 1366x768 görüntü açısından iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Basitce hesap yapalim.
1366 x 768 = 1.049.088
1920 x 1080 = 2.073.600

Sayisal degerlere baktigimizda 1080p monitorde daha fazla nokta buna bagli olarak da daha fazla ayrinti gorulmekte. Bu da gorsel takintilari olan birisi icin oldukca onemli, cunku aralarinda iki kati kadar fark var. Soruna gelecek olursak, ben monitorumun destekledigi en yuksek cozunurlukte maksimum ayarlar ile oynamayi tercih ederim. Olmuyor ise dusuk cozunurlukte yine detaylari yuksek tutmaya gayret ederim.

Sonuc: Performansin % 50'ye varan dusus gosterir.

Sizin göz zevkinize kalmış bence. 2 türlü de oynanıyor.
Göz zevki ile alakası yok. Oyunlarda önemli olan grafikten öte çözünürlüktür. Bunun için çözünürlüğe öncelik verip onu yüksek tutuyoruz ve grafik ayarlarından kısıyoruz.
Sonuç olarak, 1080p ekranda daha fazla görüş alanına sahip olmuş oluyoruz. Bu da FPS ve diğer bir çok tür oyunda bir avantajdır.

Benim demek istediğim hani adam en düşük çözünürlükte bile oynar ve zevk alır. Bazısı olur ona yetmez daha çok detay ister ve o çözünürlük yetmez. Göz zevki olarak dediğim bu. Sizin dediğiniz farklı bir bakış açısı o da doğru.
Göz zevki ile alakası yok. Oyunlarda önemli olan grafikten öte çözünürlüktür. Bunun için çözünürlüğe öncelik verip onu yüksek tutuyoruz ve grafik ayarlarından kısıyoruz.
Sonuç olarak, 1080p ekranda daha fazla görüş alanına sahip olmuş oluyoruz. Bu da FPS ve diğer bir çok tür oyunda bir avantajdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı