10’dan 11. sınıfa geçilen yazda ne yapılmalı?

tilkiandrei85

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
406
Çözümler
2
10'dan 11'e geçtim. klasik konulardan biri olacak belki ama 2 ayım var elimden geldiğince TYT'ye çalışmak istiyorum. sayısal seçtim, fizik kimya biyo iyi sayılır asıl matematiğim kötü, sosyal derslerim iyi bir Coğrafya var ezber diye Coğrafya'nın kodları bile şimdiden çalışmayın diyor, genel olarak sosyalim iyi anlayacağınız önümdeki 2 ayda türkçe/paragraf, matematik, FKB çalışmak istiyorum. sizce doğru mu bunlar yeterli olur mu bu yaz için? tavsiyeniz varsa bekliyorum.
 
Dostum öncelikle sakin olmalısın. Erken koşan ofsayta düşer. Bu sınav güzel bir temelle bir yılda 10k bilemedin 20k yapılacak bir sınav. Tabii düzenli çalışmazsan da 100k yı göremeyebilirsin. Mat hem özgüvendir hem bir dayanaktır, matı iyi olan kişi diğer derslere de daha bi özgüvenli bakar o nedenle bu iki ayda sadece mata bak. FKB çalışma bile çünkü zaten 11. sınıf yeterince yoğunken bu dersleri düzenli tekrar edemezsen hepsini unutacaksın. Yaz ve 11. sınıf boyunca derslerine ek olarak geometri ve tyt matı halletsen sana fazlasıyla yeterli olur.

Paragraf işi de arızalı bir konu. Sen 11. sınıf boyunca bir kitap bitir paragraf sorularına çözüş tarzı geliştir yeterli olur.

Sakın 11. sınıfından kendini sınav stresine atma 12. sınıfta zorluk çekersin.
 

Son haftalarda bahsettiğin konulara çalışabilirsin ama bence yazın keyfini çıkarmaya bak.
 

Eyvallah hocam ya kafam çok karışık normalde dediğin gibi TYT matematik, geometri ve paragraf çalışacaktım ama FKB kafamı karıştırıyor çok, sağ olun.
 
Bence kafa dinlenmeli eger İTÜ ODTÜ gibi yerler hedeflemiyorsan biraz abartı gibi 2 sene boyunca kendinizi sinav stresi ile yıpratmak bence sizi yorucaktir ama elbette hedefini İTÜ ODTÜ YTÜ ise çalış. Bence 15 tatile problemler paragraf ve geometriden girişi yap abartı olmamak kaydıyla ayrica oructa(tabii tutuyorsan) ders çalisabiliyor musun bunu test et çalisamiyorsan sinav senesinde orucu birakmak sonra tutmak mantikli olacaktir malum ramazan benim kopma ayimdi ramazandan once haftada 4 kere kutuphaneye giderdim bazen 7 bazen 5 olurdu ama 4'un altina dusmezdi ama ramazandan sonra kitap bile acmadim disiplin gidince toparlamak çok zor oluyor son 2 hafta biraz topladim gene ama son çare neye yarar.
 
Dostum eşit ağarlık seçtiysen gayet kolay geçiyor geçen sene de çok kolay geçti merak etme. En düşük potansiyelli öğrenci bile sözlülerle geçiyor.
 
Hedefin sayısalda 1.lik değilse ve bu zamana kadar deli dehşet ders çalışmadıysan şimdiden oturup sınav kafasında ders çalışmaya gerek yok. En azından 2. döneme kadar. 2. dönemden sonra sağlam asılman gerekecek, bu sene ne yapmam gerek diyorsan TYT Türkçe ve matematiği bitir, 11 konularını da çok sağlam tut.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…