10'dan 11'e Geçerken Yaz Tatilinde 3D VDD + Problem Kitabı ile TYT Matematiğe Başlamak Mantıklı mı?

Allah sizden de razı olsun hocam YouTube'deki derece öğrencilerinden daha çok yardımcı oldunuz bana kafamda şekillendirmemde bu işi inanın ki 11. sınıfta ne yapacağım belirsizliği yüzünden geceleri stresten uyuyamıyordum teşekkürller.

Rica ederim. Stres yapmana gerek yok. 11. sınıf senin hem ciddi ders çalışma merdivenine ilk defa çıkacağın, hem de goygoyun dibini yaşayacağın son merdiven basamağın olacak. 11 konularını sağlam tut bir de TYT ana derslerinden birini ilerletirsen seneye tatile bile çıkmaya vaktin olur. YKS korkulacak ve abartılacak bir sınav değil. Sadece konuları adamakıllı süresinde bitirmek önemli.

Hocam 10. sınıfı bırakın 12. sınıfın 2. döneminde başlayıp ilk 5k yaptım 12. sınıf yazın çalışmadan sadece okul süresince çalışıp ilk 1000 yapan tanıdıklarım var

Hocam 10. sınıfı bırakın 12. sınıfın 2. döneminde başlayıp ilk 5K yaptım 12. sınıf yazın çalışmadan sadece okul süresince çalışıp ilk 1000 yapan tanıdıklarım var.

Hocam sayısalda 5-6 ay çalışıp ilk 5K yaptıysanız siz insan falan değilsiniz bence

@sanes Abi Tekrardan merhaba ya yaklaşık 1 ay sonra kafama bir şey takıldı abi şimdi çoğu derece öğrencisinin videosunu falan izledim birkaç tanesi işte 11. sınıfta TYT Türkçe ve matematiği birlikte götürmeniz lazım diyor her gün 11. sınıf çalışmalarından sonra TYT çalışmalarına 1 saat 2 saat zaman ayırmamız gerektiğini falan söyledi çoğu kişi işte önce ilk 12 konuyu halledin sonra problemler falan günü gününe dil bilgisi paragraf falan çalışın dedi benim düşüncem sizin dediğiniz gibi ocağa kadar tamamen 11. sınıfa odaklanmak ve bu yaz zaten ilk 12 konuyu halledeceğim için 2 haftada 1 TYT denemesi çözmekti 2. dönem Türkçe matematiği başlatmaktı ama böyle demeleri kafamı çok karıştırdı hocam yani biliyorsunuz ki 2027 sınavı benim son şansım olacak yani sonra yeni maarif model geleceği için mezuna kalma işi yok bende tek atmam lazım hocam o yüzden yanlış bir şey yapmadan ilk 20 bine garanti girmek istiyorum bu yüzden çok stres oldum bu açıklamalara karşı hayır zaten 11. sınıf sayısal çok zor bir daha nasıl günü gününe TYT'ye vakit ayırıcam yani kafamda bir türlü netleşmedi lütfen mezuna kalamayacağımı hesap ederek yardımcı ol abi.

Son düzenleme:

2 senen var ve şimdiden çalışmak için bu kadar hırslıysan mezun kelimesini çöpe falan at, başaracaksın.

İlk dönem kendini çok sıkmana gerek yok kardeşim. 11. sınıfa alış ve konuları iyi belle. 11 konuları önemli ve şimdi onları sağlam tutarsan seneye demir gibi olursun. Bir TYT Türkçe ve matematik soru bankası al kolay seviye ve onlarla ilerle günlük.

Peki hocam Öyle Yapıcam o Zaman sizin Tavsiyeniz Hala Daha Geçerli yani değilmi Eğer 11. Sınıf çalışmalarından Zaman Kalırsa Tyt Çalışması Yapmalıyım onun dışında 2. Dönem başlamak doğrudur

Yani doğrudur veya değildir ona karar veremeyiz ama eğer çalışmak istiyorsan birlikte götürebilirsin. Ben yerinde olsam öyle yapardım, eğer sınav için ciddi hedeflerin varsa bu sene senin laylaylom geçirebileceğin son sene olacak. Bu sene 11 matematiğini sağlam tut, bir iki tane fen dersini adamakıllı çalış bir de TYT Türkçe ve matematik çalış ki seneye rahat edesin.

Yani abi evet TYT'yi beraber götürmek istiyorum ama 11. sınıf çok yoğun ve zormuş özelikle sayısal olunca eve geldiğimde 11. sınıf çalışmalarından TYT'ye zaman ayirmam bayağı bir zorlanabilir ve aşırı yorabilir beni bu sefer de 11. sınıfa ayıracak gücüm olmayabilir işte benim kafamı karıştıran ve streslendiren ikilem de bu açıkçası 11. sınıf yoğunlundan nasıl ayrı vakit ayırabilecegim konusu.

Çok yoğun değil, her derse oturup 4-5 saat ayırmana gerek yok. 9 ve 10 da nasıl rahatsan o şekilde devam et. Sadece matematiğe biraz ağırlık vermen gerekecek çünkü önemli. Bir de fen derslerinden yüksek puan alacak kadar formül ve mantığını bilsen yeter çok kasma 11'i.

Önemli olan sınav adına TYT şimdilik. 11'i bu sene bitirsen bile seneye aralık ayından sonra yine en baştan çalışman gerekecek zaten.

@sanes abi tekrardan merhaba 11. sınıf matematikte geometri bilgisi şart mı üçgenler falan ben 9 ve 10. sınıfta üçgenler ve geometri çalışmıştım ama unutmuş olabilirim geometri olmazsa olmaz mı trigonometride falan yoksa hallolur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…