10'dan 11'e Geçerken Yaz Tatilinde 3D VDD + Problem Kitabı ile TYT Matematiğe Başlamak Mantıklı mı?

Üçgenler geometrinin her yerinde şart. Eğer bilmiyorsan tedirgin olma, ona da çalış canın isterse. Dediğim gibi 11. sınıf biraz sana bağlı, laylaylom da yapabilirsin yavaştan çalışmaya da başlayabilirsin. Çalışırsan seneye çok rahat edersin, laylaylom geçersen de seneye biraz daha dişini sıkman gerekir.

Trigonometri ve Analitik gibi konularda ileri düzey soruları çözebilmek için iyi geometrik bilgiye sahip olmak gerek, bu da üçgenlerde yatıyor. Üçgenleri halleden geometrinin yarısını, hatta daha fazlasını halletmiştir demek.

Ha eğer daha önceden çalıştıysan, konuları biliyorsan internette MEB soruları falan var istersen link atabilirim veya farklı kaynaklardaki testleri çıkar 30-40 soru. Bir kendini ölç bakalım hangi seviyedesin üçgenlerde.

Tamamdır hocam bir bakayım çok sağolun

Bu sitede ki üçgenlerin kolay testlerine göz atabilirsin.

Hocam merhaba çap yayınlarının ekte gördüğünüz şu üçgenler fasikülünü almaya karar verdim ağustos ayında başlayacağım bunu çözmeye muhtemelen, bundan önce 3D video destekli TYT defterinden ilk 12 konu artı fonksiyonlar çalışması yapıyordum ağustos başından sonuna kadar her gün 2.5 3 saat ayırsam bu 2 çalışmaya okullar açılana kadar rahatça biter mi ve 11. sınıf için iyi bir başlangıç olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-30 181618.png
    472,4 KB · Görüntüleme: 13

Çap zor bir fasikül bilgin olsun. Daha kolay bir fasikül alabilirsin. Bir göz atayım 5-10 dakikaya sana fasikül önerisinde bulunurum.

Üçgenlerin ve ilk 12 konu + fonksiyonların 40 gün içinde bitmesi için günde 4-5 saat çalışman gerek. Tabii oturup sınav korkusuyla yapamayacağım falan deme, ne kadar çalışabiliyorsan o kadar çalış. Sıkıldın mı, at kalemi. Strese mi girdin, at kalemi. Sen daha 11. sınıfsın, korkmana gerek yok.

Forumda konu açan çoğu arkadaş şu an senin kadar hırslı da değil onu da söyleyeyim, tebrik ederim

Sağol abi teşekkür ederim bu arada ne olursa olsun benimle ilgilendiğin için

Şey abi zaten 9 ve 10. Sınıfta Üçgenler çalışmistim baya biraz Temelim var diye bu kitaba baktım

Şey abi zaten 9 ve 10. Sınıfta Üçgenler çalışmistim bayağı biraz Temelim var diye bu kitaba baktım

O zaman alabilirsin, şu an ne halde bu fasikül bilmiyorum. Eğer istersen kırtasiyeye git orada ayakta incele nasıl soruları varmış diye. Çözebilirsen al.
Acilin fasikülleri de gayet iyidir.

Sağ ol abi teşekkür ederim bu arada ne olursa olsun benimle ilgilendiğin için

Rica ederim kardeşim ne demek, ne zaman YKS ile ilgili bir sorunun olursa bana yazabilirsin.

Sağ ol abi bir de bir şey soracağım sen 4-5 saat çalışman lazım dedin de şöyle benim 10. sınıftan fonksiyon temelim var zaten şu anda bölme bölünmebilmeyi bitirdim sadece 3D vdd ile gidiyorum zaten ilk 12'yi sağlamlastirabilmek için tamamen Eyüp bnin video destekli defter videolarını izleyerek gidiyorum sadece sonra birebir ÖSYM sorularını kendim çözüyorum gün içinde 3 saat çalışmanın içinde 1.5 saat üçgenler çalışması 1.5 saat ilk 12 konu çalışması böyle yapsam yine de yetişmez mi?

Yani üçgenler için pek yetmez. En az 2 saat lazım bence. Ona 2 saat çalışmış iken 2 saatte ilk 12 konu çalış, yarım saatten eğlencenden bir şey kaybetmezsin ama bir konu öğrenebilirsin. Hem belki beklediğinden daha iyi bir ilerleme kaydedersin.

Tamam o zaman öyle yapayım sağ ol

Abiler selam, 11. sınıf için şöyle bir plan ve kaynak seçimi yaptım. Eksik var mı ya da mantıklı mı diye kabaca bir değerlendirme alabilir miyim?

Planım şu şekilde: 11. sınıf başladığında genelde eve saat 16.15 civarı geliyorum. Yemek ve dinlenme derken saat 18.00'de masaya oturup 00.00'a kadar çalışmayı düşünüyorum. Öncelikle o gün işlenen konuların hızlı tekrarını yapacağım ve ilgili kaynaklardan soru çözeceğim. Fakat konu videosu izlemeyi düşünmüyorum çünkü 10. sınıftan tecrübemle bana çok zaman kaybı gibi geldi.

11. Sınıf çalışmaları bittikten sonra yaklaşık 3 saatlik bir bölüm ayıracağım. Bunun yarım saatini mola yaparak, kalan 3 saati haftanın 3 günü geometri, diğer 3 günü ise TYT matematik soru çözümüne ayırmayı planlıyorum. Türkçe tarafında da okulda işime yaramayacak İngilizce, tarih, edebiyat gibi derslerin yerine her gün 30 soru paragraf + dil bilgisi çözmeyi düşünüyorum.

Hafta sonuna gelirsek: Cumartesi günü, o hafta işlenen 11. sınıf konularının genel tekrarını ve soru çözümünü yapacağım. Pazar günü ise 2-3 saat eksik TYT konusu tekrarı yapmayı ve genel olarak 2 haftada bir TYT denemesi çözmeyi planlıyorum.

kaynaklarım:

• 11. sınıf matematik: sonuç yayınları (okulda da kullanıyoruz), Bilgi Sarmal, orijinal.
  • fizik: çap fasikülleri + Bilgi Sarmal.
  • kimya: Bilgi Sarmal + orbital.
  • biyoloji: biyotik soru bankası (ezber konusunda sıkıntım olmadığı için tek kaynak yeterli gördüm).

TYT için:

• matematik: Eyüp B'nin 11. sınıf programına göre 3-4-5, mevcut 3D TYT matematik, vddd.
  • geometri: Eyüp b video destekli konu anlatımlı kitap, mikro orijinal, 3-4-5 geometri.
  • Türkçe: 3-4-5, sıfır risk paragraf, bir de tam konu anlatımlı dil bilgisi kitabı (her konu altında sorular mevcut).

İkinci dönemden itibaren de deneme kasmaya ağırlık vermek istiyorum. İlk senemde sınava girip en az 20 bin yapmak hedefim. Sizce planım ve kaynaklar yeterli mi, eksik noktalar var mı? @sanes @806681 @Profesör01

Abiler selam, 11. sınıf için şöyle bir plan ve kaynak seçimi yaptım. Eksik var mı ya da mantıklı mı diye kabaca bir değerlendirme alabilir miyim?

Planım şu şekilde: 11. sınıf başladığında genelde eve saat 16.15 civarı geliyorum. Yemek ve dinlenme derken saat 18.00'de masaya oturup 00.00'a kadar çalışmayı düşünüyorum. Öncelikle o gün işlenen konuların hızlı tekrarını yapacağım ve ilgili kaynaklardan soru çözeceğim. Fakat konu videosu izlemeyi düşünmüyorum çünkü 10. sınıftan tecrübemle bana çok zaman kaybı gibi geldi.

11. sınıf çalışmaları bittikten sonra yaklaşık 3 saatlik bir bölüm ayıracağım. Bunun yarım saatini mola yaparak, kalan 3 saati haftanın 3 günü geometri, diğer 3 günü ise TYT matematik soru çözümüne ayırmayı planlıyorum. Türkçe tarafında da okulda işime yaramayacak İngilizce, tarih, edebiyat gibi derslerin yerine her gün 30 soru paragraf + dil bilgisi çözmeyi düşünüyorum.

Hafta sonuna gelirsek: Cumartesi günü, o hafta işlenen 11. sınıf konularının genel tekrarını ve soru çözümünü yapacağım. Pazar günü ise 2-3 saat eksik TYT konusu tekrarı yapmayı ve genel olarak 2 haftada bir TYT denemesi çözmeyi planlıyorum.

kaynaklarım:

• 11. sınıf matematik: sonuç yayınları (okulda da kullanıyoruz), Bilgi Sarmal, orijinal.
  • fizik: çap fasikülleri + Bilgi Sarmal.
  • kimya: Bilgi Sarmal + orbital.
  • biyoloji: biyotik soru bankası (ezber konusunda sıkıntım olmadığı için tek kaynak yeterli gördüm).

TYT için:

• matematik: Eyüp B'nin 11. sınıf programına göre 3-4-5, mevcut 3D TYT matematik, vddd.
  • geometri: Eyüp b video destekli konu anlatımlı kitap, mikro orijinal, 3-4-5 geometri.
  • Türkçe: 3-4-5, sıfır risk paragraf, bir de tam konu anlatımlı dil bilgisi kitabı (her konu altında sorular mevcut).

İkinci dönemden itibaren de deneme kasmaya ağırlık vermek istiyorum. İlk senemde sınava girip en az 20 bin yapmak hedefim. Sizce planım ve kaynaklar yeterli mi, eksik noktalar var mı? @sanes @806681 @Profesör01

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…