11.000₺ Bütçe ile Monster vs MSI

TeknoBus

Hectopat
Dostlar bu sene hayırlısıyla makine Mühendisliği okuyacağız. Hem mühendislik hem de oyun için kullanabileceğim bir laptop arıyorum. Eğer ki önereceğiniz cihazın uluslararası garantisi varsa Almanya'dan kuzenlerime aldırtıp yanlarında getirmelerini sağlama şansımda var ancak tabii ki ilk önceliğimiz yurtiçi. Aradığım şartlar şunlar:

1. 6 sene boyunca güncel oyun ve uygulamalar için kullanabilmem.
2. O parayı verdikten sonra i7-9750h ve RTX 2060 olmasını isterim ancak diğer tüm özellikleri çok iyiyse GTX 1660 Ti'da tercih edebilirim ama öncelik RTX 2060.3. O fiyatlara bulabildiğim çoğu laptop mekanik klavyeli, acaba kütüphane ortamında ders çalışırken, kod yazarken vb mekanik klavye yüzünden çok sıkıntı çeker miyim yoksa leptoplar için tasarlanan klavyeler bir miktar da olsa sessiz olur mu?
4. Genelde prize takılı kullanacağım ancak bazı modeller prizsiz 2 saat ömür sunuyor. En azından elektrikler olmazsa bir 5-6 saat normal kullanımda götürmesini isterim film vb açısından. Priz olmadan çok oyun oynamam.
5. Laptopun çok ince olması şartını koşmuyorum MSI GS serileri çok ince olduğu için soğutmada sıkıntı çekiyor diyorlar. Kalınlığına bir nebzede olsa olur diyebilirim yeter ki traktör gibi çalışmasın ve soğutabilsin.
6. Ekran olarak ince çerçeveli 15.6" kasa boyutunda 17.3" ekran sunuyor Monster ve MSI GP75, GL75 gibi modelleri. 17.3" ekran istiyorum ancak dediğim gibi bunu küçük kasa da sunması bana taşıma konusunda çok büyük avantaj sağlar.
7. Servis desteği benim için önemli, bilgisayarın başına bir iş geldiğinde güvenmek isterim, bu konuda şart koşmasamda kasa kalitesi az biraz önemli, sonuçta oraya buraya taşınacak.

Aklımdaki modelleri aşağıda belirttim, bu menteşedir, anakarttır vb sorunları da düşündüğümüz zaman bilginiz dahilinde yardımcı olabilir misiniz? Alienware, ASUS gibi laptoplarda var ancak hiçbir bilgim yok o konuda. Her türlü öneriye açığım.

MONSTER Tulpar T7 V19.4
MSI GE75 Raider-287 ( Amazon'dan alınacak veya tanıdık vasıtasıyla getirilecek. )
MSI GE75 9SE Raider ( Bu da HIDevolution olarak geçiyor, aldığımda Türkiye'de garantisi olacak mı bilgim yok sanki MSI satmıyor. )
MSI GP75 9SD-437 ( RTX 2060 yerine GTX 1660 Ti var. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben MSI ın soğutma sistemine güvenemiyorum,çok fazla inceleme takip ederim hobi olarak ve 2 gün stres teste sokulmuş abra a5 v14.1 di sanırım o modelin o performansından sonra tabiri caizse monster fanatiği oldum,henüz bir monster laptop alamadım ancak tanıdığım akraba eş dost önerdiğim ve satın alan herkes aşırı memnun,servisi zaten kalite anında iletişim kurabiliyorsunuz ya da teknik sorunlarda yerlerinde yardımcı olabiliyorlar ayrıca soğutmaları çok iyi, oyuna mı girdin evet fanlar ses yapıyor ama soğutuyor, thermal limitlerine gelmeden işlemci ve ekran kartına yetebiliyor, daha dün dünyanın en ince 2080max q laptopu diye izledim casper g900 mesela, MSI'ında öyle bir laptopu var, ikisi de aynı işlemci 95 lere dayanıyor oyunda ekran kartıda 85leri geçiyor, bunlar laptop için normal ama normal için yüksek sıcaklıklar, 9750H i strese sokuyorlar tulpar modelinde ve turbo boostta kalabiliyor işlemci,sahip değilim ancak 850 960 1060 ve 1070 li modelleri deneyimleyebilme şansım oldu (arkadaş akraba vs. önerip aldırdıklarımdan) böyle bir soğutma yok... ekran fena değil, en güncel modellerde nasıldır bilmiyorum ancak o parayı vereceksem ve illa laptop alacaksam tulpar alırdım(2 m2 pordu var 1 tane 256 lık alırsınız sonra kendiniz ssd takarsınız 500 veya 1tb lik,+ mekanik de bağlayabilirsiniz)(1660ti yerine 2060 öneririm bütçe o kadar çıkmışken, depolama birimlerini sonra zamanla upgrade edebilirsiniz)

şimdi 1660ti dan daha öncelikli olası için 2060 ın bir sebebin var mı?arada önemli bir pfs farkı yok bakıldığında,desenki 2070 alacağım o zaman tamam 1660ti yanında kıyasa koyulmaz.Senin asıl bakman gereken marka zaten monster,msı gereksiz pahalı,monster servis hizmetleri vs düşünüldüğünde amd gibi geçiyor inteli...
bu bilgisayarı alıyorsun özellik değiştirme ekranına gelip zaten var olan;
512GB SAMSUNG (Okuma: 3000 MB/s - Yazma: 1800 MB/s) [Ekle 399,00 TL ekle]
ile değiştiriyorsun...
Bir diğer kısımda ise ''2.Port M.2 SSD '' yine boş kalsın

3. kısımda; 1 tb hard diski
960GB SSD SATA-3 7mm (Okuma: 520 MB/s - Yazma: 450 MB/s) [Ekle 500,00 TL]
ile değiştirip satın al diyorsun ve keyfine bakıyorsun...2060 alman için gerekli bir sebebin bence yok.

Hocam 2060'ın onemi var cunku ileriye dönük kullanilacagi icin yeni cikacak oyun ve uygulamalar daha cok rtx destekli olacak. Bundan 2 sene sonra az biraz para biriktirir ssd takarim ama 1660ti cikarip 2060 takamam. Bu yuzden 1660ti olacaksa diger tum özelliklerine degmeli. sestir, kasadir sudur budur.
Monster Tulpar T7 V19.5 daha iyi bir tercih olucaktır.

Hocam 12k ya ciktiktan sonra bu sefer MSI agir basiyor. Maks 11k verebilirim suan. 19.4 ile 19.5 arasinda cok fiyat farki var
Yardımcı olabilecek var mı dostlar

Son düzenleme:
Aradığın şartlara göre servisi,donanımı herşeyi göz önüne aldığında monster açık ara alır. MSI GE75 Raider-287 modeli de güzel ama yurtdışından gelirken ekstra ödeme çıkarsa onu da düşün ayrıca 1 sene garantin olur uluslararası garanti kastettiğim.Bence muhattap olabileceğin servisi olan donanımı güçlü ve daha uygun olması adına monster tercih et derim. Abra serisi olsa kıyaslama daha farklı olur. Ama tulpar daha düzgün rakiplerine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…