Dostlar bu sene hayırlısıyla makine Mühendisliği okuyacağız. Hem mühendislik hem de oyun için kullanabileceğim bir laptop arıyorum. Eğer ki önereceğiniz cihazın uluslararası garantisi varsa Almanya'dan kuzenlerime aldırtıp yanlarında getirmelerini sağlama şansımda var ancak tabii ki ilk önceliğimiz yurtiçi. Aradığım şartlar şunlar:
1. 6 sene boyunca güncel oyun ve uygulamalar için kullanabilmem.
2. O parayı verdikten sonra i7-9750h ve RTX 2060 olmasını isterim ancak diğer tüm özellikleri çok iyiyse GTX 1660 Ti'da tercih edebilirim ama öncelik RTX 2060.3. O fiyatlara bulabildiğim çoğu laptop mekanik klavyeli, acaba kütüphane ortamında ders çalışırken, kod yazarken vb mekanik klavye yüzünden çok sıkıntı çeker miyim yoksa leptoplar için tasarlanan klavyeler bir miktar da olsa sessiz olur mu?
4. Genelde prize takılı kullanacağım ancak bazı modeller prizsiz 2 saat ömür sunuyor. En azından elektrikler olmazsa bir 5-6 saat normal kullanımda götürmesini isterim film vb açısından. Priz olmadan çok oyun oynamam.
5. Laptopun çok ince olması şartını koşmuyorum MSI GS serileri çok ince olduğu için soğutmada sıkıntı çekiyor diyorlar. Kalınlığına bir nebzede olsa olur diyebilirim yeter ki traktör gibi çalışmasın ve soğutabilsin.
6. Ekran olarak ince çerçeveli 15.6" kasa boyutunda 17.3" ekran sunuyor Monster ve MSI GP75, GL75 gibi modelleri. 17.3" ekran istiyorum ancak dediğim gibi bunu küçük kasa da sunması bana taşıma konusunda çok büyük avantaj sağlar.
7. Servis desteği benim için önemli, bilgisayarın başına bir iş geldiğinde güvenmek isterim, bu konuda şart koşmasamda kasa kalitesi az biraz önemli, sonuçta oraya buraya taşınacak.
Aklımdaki modelleri aşağıda belirttim, bu menteşedir, anakarttır vb sorunları da düşündüğümüz zaman bilginiz dahilinde yardımcı olabilir misiniz? Alienware, ASUS gibi laptoplarda var ancak hiçbir bilgim yok o konuda. Her türlü öneriye açığım.
MONSTER Tulpar T7 V19.4
MSI GE75 Raider-287 ( Amazon'dan alınacak veya tanıdık vasıtasıyla getirilecek. )
MSI GE75 9SE Raider ( Bu da HIDevolution olarak geçiyor, aldığımda Türkiye'de garantisi olacak mı bilgim yok sanki MSI satmıyor. )
MSI GP75 9SD-437 ( RTX 2060 yerine GTX 1660 Ti var. )