11.000₺ bütçeyle sistem toplama

Bütçe
11.000₺

Baktığım site öylesine rastgele bir site idi. Haklısın ama RX 5700XT kullandım ve şu anda da RTX 3060 kullanıyorum. Grafik ve soğuma açısından RTX 3060 bana göre daha iyi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@TheMeliodas RDNA kartların bağlantı yeri sıcaklığı (hotspot) yüksekti özellikle 5700 XT için doğrudur hatta AMD kendisi 105 derece limit koymuştu burada. Ben ortalama bir 6600 XT kullanıyorum kasamın da önü kapalı. Normal sıcaklık 70 derece, bağlantı yeri sıcaklığı 80 seviyesinde seyrediyor. Herhangi bir ısınma sorunu yok.

Bu videodan 6600 XT'lerin sıcaklık karşılaştırmalarına bakabilirsin. Örneğin Biostar modeli alınmaz ama diğerleri yeterli ve iyi soğutmaya sahip. Edge normal sıcaklık, hotspot bağlantı yeri oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu daha önce izledim ve anlıyorum kusura bakma ben öznel düşünüyorum bana göre RTX XT ye kıyasla daha iyi

Evet hocam, benim de 3060'lı bir sistem almadan 6600 XT'li bir sisteme dönme sebebim 3060+3600 ikilisi. Diğer sistemlere kıyasla bir tık daha pahalı ve vereceğim paranın karşılığını tam olarak alacağımı düşünmüyorum. Yukarıda da belirttiğim üzere aklımı çelen Ray Tracing ve DLSS oldu ancak bahsettiklerinizden sonra fikrim netleşti diyebilirim.

Ayrıca bir sorum olacak. Yukarıdaki arkadaşın atmış olduğu sistemde kasa içerisinde bulunan soğutucunun yetersiz olduğu belirtilmiş. Bunun sıcaklık değerlerine nasıl bir etkisi olur? Hava soğutucusunu değiştirmek yerine sıvı soğutma ekletilebilir mi? Ekletilirse öneriniz var mıdır? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Sıvı soğutucu ekleyeceksen gerçekten parayı gözünden çıkarman gerekiyor çünkü bazı sıvı soğutucuları sorunlu olabiliyor ve kaliteli bir sıvı soğutucuda oldukça pahalı

@TheMeliodas 3060 Ti güzeldir hiç lafım yok, 3060 ve 5600X ikilisi olsun kıyaslayabiliriz çünkü NVIDIA'nın kendince güzel yönleri var ama attıkların direkt düşük sistemler. Keşke yalnızca ekran kartı olsa, işlemciler arasında uçurum var 3600 nerede 5600X nerede. Anakart bile daha eski model. Tekrar bak anlayacaksın.

O tip fanlar çok iş yapmaz ama @Rivadex linkini bıraktığı fan fazlasıyla iş görecektir. Technopat'ta da çok fazla kullanan var onu 5600X ile. F/p olarak bayağı memnunlar, sıvı soğutma şart değil diye düşünüyorum. Tabii daha yüksek bütçe ayırırsan ona göre sıvı soğutma da bulunur.

Anladım hocam. Size ve yardımcı olan diğer arkadaşlara teşekkürler.

Anladım hocam. Size ve yardımcı olan diğer arkadaşlara teşekkürler.

Bu kanalın sahibi de 5600X, B550 ve 6600 XT kullanıyor 1080P'de. Şu videosu faydalı olacaktır, güç tüketiminden sıcaklıklara tüm verileri açık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…