Merhaba şu an 11bin TL bütçem var ve ben YouTube gibi PC toplama tavsiyelerini kesinlikle sevmiyorum. İncehesap gibi değişik siteleri gezdim fakat sikayetlere baktıktan sonra fikrim değişti. İkinci el ürünleri takıyormuşlar. Parçalar bozuk ve kırık geliyormuş falan falan.
Ben bilgisayara ayda bir kere restart atıp kapatıyorum sadece. Genelde PC 1 ay boyunca devamli açık kalıyor.
Şu aşağıdaki topladığım parçalar ile sistem bir sıkıntı yaşar mı? Alınır mı sizce? 7/24 oyun oynamak için müsait mi?
Kesinlikle Vatan Bilgisayar'dan alacağım tabiiki de.
Merhaba şu an 11bin TL bütçem var ve ben YouTube gibi PC toplama tavsiyelerini kesinlikle sevmiyorum. İncehesap gibi değişik siteleri gezdim fakat sikayetlere baktıktan sonra fikrim değişti. İkinci el ürünleri takıyormuşlar. Parçalar bozuk ve kırık geliyormuş falan falan.
Ben bilgisayara ayda bir kere restart atıp kapatıyorum sadece. Genelde PC 1 ay boyunca devamli açık kalıyor.
Şu aşağıdaki topladığım parçalar ile sistem bir sıkıntı yaşar mı? Alınır mı sizce? 7/24 oyun oynamak için müsait mi?
Öncelikle eğer bilgisayar 1ay boyunca açık kalacaksa sistem sağlığı açısından tavsiyeler vermek isterim.
Öncelikle ekstra olarak kesinlikle bir Ups cihazı edinin. Bu bilgisayarınızı elektrik kesintisi, voltaj dalgalanması gibi şebeke elektriğinden kaynaklanabilen sorunlardan koruyacaktır.
İkinci olarak güç kaynağı ve soğutucu seçiminde biraz daha üst modellere çıkmayı tercih edebilirsiniz. Zira bilgisayar uzun süre çalışacağından sistemin performans dışında stabil çalışabilmesi de önemli bir durum. Güç kaynağı ne kadar stabil çalışır ve soğutucunuz sistemi ne kadar sabit bir ısıda tutabilirse bilgisayarınız o kadar stabil çalışır.
SSD konusunda zaten tercihiniz gayet iyi bunda bir sorun yok ancak uzun süreli kullanımda işletim sisteminin çalıştığı ana SSD’yi yormaması açısından ikinci bir SSD almanızı tavsiye ederim. En azından bilgisayar sizin kullanmadığınız anlarda (örneğin indirme veya arka planda herhangi bir işlem yaparken) ikinci SSD üzerinde işlemleri yaparak işletim sisteminizin çalıştığı ana SSD birimine fazla yük vermemiş olur. Bu da uzun ömürlü olması açısından önemli bir tavsiyemdir.
Sistem güzel olmuş ancak benim eleştirim Vatan'a duyduğunuz anlamsız güven. Emin olun İtopya, qp, İncehesap, Teknobiyotik gibi siteler Vatan'a oranla daha güvenilir ve ucuz. Ben sistemi İncehesap üzerinden kurdum tercih sebebim her an muhatap olacak birisinin olmasıydı. 11K bütçeyle daha kaliteli sistem kurulabilir.
Sıvı soğutma gereksiz. Diğer parçaları en ucuz bulduğunuz yerden araştırarak alırsanız 500 liraya yakın tasarruf edersiniz. Sıvı soğutmayı da çıkardık etti 1300₺. Artan 1300₺ ile daha iyi bir anakart, daha iyi soğutmaya sahip RX 5700 XT veya bir üst seviye işlemci alabilirsiniz. Bellekler için 3200Mhz tavsiyemdir ekstra 200 lira daha tasarruf sağlar.