11 ayda YKS kazanılır mı?

Sana bağlı abi.
Biliyorum bunu

Merak ettiğim için soruyorum da yaş kaçtı? Denemeden de bilemezsiniz. Deneyip göreceksiniz, yapacak bir şey yok başka.
Evet biliyorum ama insan yapabilirsin denmesini umuyor. 21 hocam seneye kazansam 22 olacak.

Evet biliyorum ama insan yapabilirsin denmesini umuyor.
Önceki zamanlardan da ön birikiminiz olduğu için bence rahatlıkla yaparsınız.

Ola ki yapamazsanız da (ama bunu bırakın zaman göstersin; siz sadece yapacağınıza inanın) kendinizi sıfırlanmış hissetmeyin. Sonraki yıl için moralinizi bozmadan aynen kesintisiz çalışmaya devam edin.

Ki yaşınız hala çok genç, bunlar genel hayatınıza çok ciddi edecek kayıplar değil. (30-40 yaşlarından sonra bile bu eğitime heves saranları düşünürsek, hala oldukça erkencisiniz.)

Hocam hedef tıp. En son tıp 30 bin ile almış bu yüzden hedefim 30 bin. Açıkçası daha hiç üniversiteye başlamadım. Tıp hep hedefimdi. Ama tabiki yaşım daha küçükken ya diş de olsa olur diyordum ama artık onu diyemiyorum. Yaşım da gecikti maalesef garanti işe başlamalı bir mesleğim olması lazım. İşte kazanmak tek gayem tabiki kazandıktan sonra yaş umrumda olmaz da. Şu an takıyorum. 23 24 yaşında kazanıp 29 30 gibi bitirmek çok geç mi olur, diyorum ki olmaz 22 de de bitiren adam gibi işi 30 da anca buluyor. Yaşıtlarımla kıyaslıyorum kendimi onlar en geç 20 de başladı diyorum olsun sen de en geç 24 de başlayacaksın 4 sene çok da bir şey değil diyorum geri dönüp gayet de çok diyorum. Böyle işte sürekli içimde bir yanım bu düşünceler diğer yanım onu teselli ediyor. Bu ders çalışma performansımı da etkiliyor. İlaç da kullanıyorum s ile başlayan 100 mg. Ama durum bu.

Bu tür iç çatışmalardan kurtulmanın yegâne yolu: olumsuz olan düşünceler geldiğinde hiç umursamamak. İlla ki akla geliyorlar ve gelsinler, bunu sorun yapmayın. Düşünün ki odada birileri var ve kendi fikirlerini konuşup duruyor, siz de "Bu senin fikrin, ne düşünüyorsan düşün." deyip dinlemiyorsunuz bile. Ardınca sizin yapacağınız şey sadece: olumlu olan yöne odaklanmak, olumlu olanı düşünmek, olumlu yönde çabalamak. Bu şekilde "olumlu düşünce" tarafınız günden güne güçlenecek, umursamadığınız olumsuz düşünceler ise zamanla sivrisinek vızıltısı gibi kalacak.

Kısaca olumsuz düşünceleri umursamamak gerek, rahatsız bile olmamak gerek; olumsuz düşünceye karşı hep nötr kalmaya çalışın.

Not: Her tür iç çatışma konusunda, olumsuzdan kurtulmak için bu işe yarar bir yöntemdir. Durumdan duruma, kişiden kişiye farklı zamanlar alır ama yegâne yöntem budur. Kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim. Gerçekten burda mantıklı cevaplar alabiliyorum çünkü mantıklı insanlar var. Diğer forumda konuşamıyorsun bile dalga geçiyorlar git sanayiye başla bilmem ne diye. Gerçekten teşekkür ederim.

Rica ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Sağlıcakla kalın dilerim.

@Çaresiz31, bu arada öylesine bölüm okumaktansa varsın üniversiteyi geç kazanın. Kayıp değil bu. Öylesine okunan bölümlerden mezun olanların çoğu, okul bitirince boş geziyor ya da sınava tekrardan hazırlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…