11 bin TL 2K monitör önerisi

Bütçe
10000-11000

Hocam monitör geldi. Quantumdot olsun renkler ve HDR gibi özellikleriyle beni çok tatmin etti. OLED performansı tabii ki yok ama bence harika. Ayar cekmek gerekti fabrika verisi kötüydü ama GPT sağ olsun bir ayar verdi şu an gözler bayram ediyor. Bu arada alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Ölüpixel falan da cıkmadı.

Ghosting testi de paylaşsanız iyi olur. Ghosting durumunu görmeden önermek çok zor oluyor. Çünkü ghosting veya tepki süresi testi yok bu monitörle alakalı. Monitörden görselde paylaşırsanız almak isteyenler için daha iyi olur.

Testi nasıl paylaşıyım hocam video şeklinde mi yoksa fotoğraf mı?

Testi nasıl paylaşıyım hocam video şeklinde mi yoksa fotoğraf mı?

Mümkünse video şeklinde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam oldu mu bilmiyorum yapmaya çalıştım. UFO'da bozulma falan olmuyor ama arkadan sanki bir siyahlık gidiyor gibi ama çok çok dikkatli bakınca gözüküyor. Onun dışında UFO'da bozulma falan olmadi

Son düzenleme:
Biraz daha yakından ve netleştirip çekebilir misiniz? Özellikle üst ve ortadaki ufo önemli olan. En alttaki ufo da sorun yok gibi gözüküyor. Siyah iz normal ama önemli olan aşırı olmaması.

Mesela E2 olmayan eski versiyon MAG275CQRF QD böyle:

Hocam umarım bu sefer yapabilmişimdir. Videoyu Full hd 60Hz de cektim bu arada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce çok mu kötü? Yani bilmedigimden girdim baktım ghosting sorunlu olanlara falan. Bana normal geldi. Tabii sizin yorumunuz önemli.

Gayet iyi. Monitör Fast modunda değil mi?

Gayet iyi. Monitör Fast modunda değil mi?

Hocam monitörde oyun kısmında Tepki süresi diye bir secenek var. Orada 3 secenek var. Normal, Hızlı, En hızlı. Ben size Hızlı modunda test yaptım. En hızlıya almamı GPT önermedi malum ayarlari falan olmadığından GPT'den yardım aldım. Biraz da da renk körlüğü olunca

İleride monitörün alıcısı çok olursa renk vs ayarı için profillere bakacağız artık. Fakat Ips'den Va Geçince bir tuhaf oldum. Ayrıca ilk geldiğinde moralim bozuldu sonrada fabrikasyon olduğu icin ayarlar yaptik Gpt ile. Hdr ve belli başlı ayarları söyledi RGB sayıları ve kontrasti. Kısaca ben monitör kullanmıyor muşum daha önce

Asıl isteğim siyahlardı. Cidden harika. 24G2U modelinde ki gibi sızma yok. Siyahlar oled gibi yani yakın diyelim.

Fastest modunu da kendi gözünüzle deneyin. Msi monitörlerde fastest modu çoğu zaman inverse ghosting yapıyor. Eğer iyi çalışıyorsa ghosting azalır.

Soldaki 3 modda da aşırı ghosting var. Sağdaki Q27G3XMN ise hızlı bir VA monitör. Bunda ghosting oldukça az ve tam istediğimiz seviyede. Tabii mümkünse daha az ghosting daha güzel olurda VA monitörlerde koyu renklerde çok yüksek ihtimalle biraz ghosting hep oluyor. Yani normal. Rakip olarak Q27G3XMN'yi kıyas alabilirsiniz.

Fastest'a aldığınızda eğer en sağdaki gibi overshoot oluyorsa kötü çalışıyordur.

Bu da hep önerdiğimiz G65B. 240hz olmasından ötürü net gözüküyor orası ayrı. Ufonun arkasında çıkan iz olarak bu monitörü de referans alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…