11 bin TL bütçe ile laptop tavsiyesi

Bütçe
Max 11000

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
SSD veya HDD modeli
Kingston 250GB
Arkadaşlar elimde bir ASUS X555ln laptop var ve içine SSD taktırdık, sizce bu laptopun ederi ne kadar? Bir de bütçemi aşmayacak şekilde bana bir laptop tavsiyesi verebilir misiniz acaba? Çünkü ASUS'u satıp başka laptop almak istiyorum. Bu arada aklımda Acer Aspire 3 var şu anda. (benim aklımdaki AMD Ryzen 5 7520u işlemcili olandı fakat bulamadım). Bu bilgisayarı Python kodlama yapmak için, arada bir video izlemek, ders çalışmak için ve monitöre bağlayarak Full şarja takılı kullanmak için alacağım.

Son düzenleme:

Ryzen 5 7520'li Aspire 3 Şu var 11.900'e ama 256 GB SSD çok az değil mi?

Anladım yani benim tavsiyem almışken en az 512 GB SSD ve 16 GB RAM'li bir laptop alın. Uzun süre işinizi halleder.

Anladım yani benim tavsiyem almışken en az 512 GB SSD ve 16 GB RAM'li bir laptop alın. Uzun süre işinizi halleder.

Peki sizce işlemci yeterli mi? Ben harici ekran kartına gerek olduğunu düşünmüyorum ama sizce haklı mıyım?

Peki sizce işlemci yeterli mi? Ben harici ekran kartına gerek olduğunu düşünmüyorum ama sizce haklı mıyım?

Hocam bir de sizce ASUS X555lnnin ederi ne kadar?

R5 7520u 16GB kombinasyonu yazılım ve günlük işler için bence yeterli. Harici ekran kartı ise eğer oyun oynamayacaksanız ya da 3D dizayn, 4K video işleme, grafik tasarım falan yapmayacaksanız gerek yok. Zaten 11K bütçeyle iyi bir harici ekran kartlı laptop bulamazsınız.

11k ya sizce RTX 2000 serisi falan var mıdır hocam?

11k ya sizce RTX 2000 serisi falan var mıdır hocam?

Hocam 1650 ekran kartlı laptoplar bile 20 civarından başlıyor. Yani 11K artık çok düşük bir bütçe olarak kaldı laptoplar için. İkinci elde temiz kullanılmış anca bulabilirsiniz harici ekran kartlı bir laptop belki.

Elinizdeki Asus yeni mi eski mi, durumu ne, konfigürasyonu ne vs bunlara göre Sahibinden.com üzerinden benzer modellere bakıp üç aşağı beş yukarı bir fiyat belirleyip satışa koyabilirsiniz.

Hocam peki i7 4520udan Ryzen 5 7520u ya geçince büyük bir performans farkı olur mu?

Hocam ASUS eski 8 senelik fakat fanlarını arada sırada çalıştırıyor, gayet hızlı, 2 saniyede falan boot ediliyor. Sahibindene baktığımda 3500'den başlıyor 8000'e kadar çıkıyor bu yüzden tam bir fikir sahibi olamadım.

Hocam yani i7 4520u eski nesil bir işlemci. Bence belirgin bir fark olur. Ryzen 5'ler AMD'nin i5 seviyesi işlemcileri ama elinizdeki i7 baya eski olduğu için Ryzen 5 7520u çok daha iyi bir performans verecektir.

Hocam dediğim gibi siz daha iyi bilirsiniz bilgisayarınızın durumunu. O zaman bahsettiğiniz fiyat aralığında bir fiyat belirleyip ilana koymanız en iyi çözüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…