11 bin TL'ye monitör önerisi

Enes_Kayikji

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun yıllardır 60Hz bir monitör kullanıyorum renkleri de kötü. Güzel bir monitör almak istiyorum biraz araştırma yaptım ve IPS panel almaya karar verdim. FHD ile IPS panel arasında çok bir fark var mıdır? Varsa hangisi daha iyi? Ve şöyle bir monitör buldum iyi midir? Eğer bu monitör iyi değilse ve sizin de önereceğiniz çok pahalı olmayan maksimum 11k ortalama 9K olan 240Hz IPS veya FHD olan bir monitör önerirseniz sevinirim.

IPS ile FHD farklı şeyler. Öncelikle monitörlerde 3 farklı(istisna olanlar var ancak bunlar yaygın) led panel var. TN, VA ve IPS. Her birinin kendince avantajı ve dezavantajı var. FHD mevzusu ise çözünürlüğü belirtir. FHD 1920x1080 diye düşünebilirsin. QHD var buda 2K(2560x1440) Bunlar 4K, 8K diye gidiyor.

Monitör tavsiyesine gelirsek alacağın monitör rekabetçi oyun odaklı ise Hz yüksek alman lazım tabi bilgisayarında yüksek fps verebiliyorsa. Ama genelde hikayeli oyunlar oynarım manzarayı gördüğümde gözüm şenlensin diyorsan IPS panel alman lazım. İnternette IPS-VA-TN panel karşılaştırması yazarsan bir sürü konu var. Yine de ne için Monitör bakıyorsan yaz yardımcı olalım

IPS ile FHD farklı şeyler. Öncelikle monitörlerde 3 farklı(istisna olanlar var ancak bunlar yaygın) LED panel var. TN, VA ve IPS. Her birinin kendince avantajı ve dezavantajı var. FHD mevzusu ise çözünürlüğü belirtir. FHD 1920x1080 diye düşünebilirsin. QHD var bu da 2K(2560x1440) bunlar 4K, 8K diye gidiyor.

Monitör tavsiyesine gelirsek alacağın monitör rekabetçi oyun odaklı ise Hz yüksek alman lazım tabii bilgisayarında yüksek FPS verebiliyorsa. Ama genelde hikayeli oyunlar oynarım manzarayı gördüğümde gözüm şenlensin diyorsan IPS panel alman lazım. İnternette IPS-VA-TN panel karşılaştırması yazarsan bir sürü konu var. Yine de ne için monitör bakıyorsan yaz yardımcı olalım.

Peki şu monitör nasıl? İyi mi?

Rekabetçi oyunlar için işini görebilir. Ama dediğim gibi IPS panel olmadığından renkler seni cezbetmez ve 2K değil. Bu fiyatlara 2K monitör bulunabilir. Curved olmasını mı istiyorsunuz, eğer curved istiyorsanız düşük fiyatlara curved IPS bulunmuyor. Hangi tür için monitör bakıyorsanız belirtirseniz ona göre yorum yapabilirim.

Rekabetçi oyunlar için işini görebilir. Ama dediğim gibi IPS panel olmadığından renkler seni cezbetmez ve 2K değil. Bu fiyatlara 2K monitör bulunabilir. Curved olmasını mı istiyorsunuz, eğer Curved istiyorsanız düşük fiyatlara Curved IPS bulunmuyor. Hangi tür için monitör bakıyorsanız belirtirseniz ona göre yorum yapabilirim.

Şöyle söyleyeyim benim abimde bir tane monitör var 170Hz 2K ve renkleri çok güzeldi öyle bir monitör bakıyorum 165 veya 170 Hz'de olur 2K olursa daha güzel olur 27 inç olsun. İlla 240Hz olmak zorunda değil Curved olmak zorunda da değil. 170Hz olabilir 2K olsun minimum 165Hz olsun IPS panel olsun.

Viewsonic monitör konusunda atalardandır. Tavsiye ederim.

Ben bunun 260Hz olanı kullanıyorum. Asus da iyidir fiyat olarak tuzlu tabi.

Son olarak da Gigabyte idare eder diyebilirim ayrıca 144Hz olması da kötü yanı.

ViewSonic monitör konusunda atalardandır. Tavsiye ederim.

Ben bunun 260Hz olanı kullanıyorum. ASUS da iyidir fiyat olarak tuzlu tabii.

Son olarak da Gigabyte idare eder diyebilirim ayrıca 144Hz olması da kötü yanı.

Eğer bu ilk önerdiğiniz ASUS iyiyse görüntü kalitesi olsun ölü piksel olmaması olsun renklerinin canlılığı olsun ben bunu alıyorum.

Eğer bu ilk önerdiğiniz ASUS iyiyse görüntü kalitesi olsun ölü piksel olmaması olsun renklerinin canlılığı olsun ben bunu alıyorum.
ASUS' un 260Hz olanını kullanıyorum paneli kontrastı falan aynı. Çok memnunum. Ölü piksel olarak da hiç bir monitör garanti vermiyor. Sadece bazı firmalar Ölü piksel olursa değişim sağlıyor. Ben vatandan aldım direkt bayide ölü piksel testi yapılıyor. Yetkililer tarafından tespit edilirse ürün değişimi sağlanıyor. Ancak internet siparişlerinde her marka ölü pikselden dolayı değişim sağlamıyor diye biliyorum.

Asus'u tavsiye ederim monitör olarak başarılı.

ASUS'un 260Hz olanını kullanıyorum paneli kontrastı falan aynı. Çok memnunum. Ölü piksel olarak da hiçbir monitör garanti vermiyor. Sadece bazı firmalar ölü piksel olursa değişim sağlıyor. Ben vatandan aldım direkt bayide ölü piksel testi yapılıyor. Yetkililer tarafından tespit edilirse ürün değişimi sağlanıyor. Ancak internet siparişlerinde her marka ölü pikselden dolayı değişim sağlamıyor diye biliyorum.

ASUS'u tavsiye ederim monitör olarak başarılı.

Tamamdır o zaman ben sizin önerdiğiniz monitörü alıyorum. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı