11.nesil Intel işlemciler sizce nasıl olacak?

Çok bişey olmayacak beklemeyin. AMD bir sonraki nesilde 5nm'ye geçecek ama İntel hala 14nm. 10900K'yı 14nm üretim teknolojisinde yaparsan haddinden fazla ısınır ve TDP harcar. İnşallah iyi birşey yaparlarda AMD fiyat düşür bizde AMD alırız.

AMD çok tokatlamıştı birazda Intel tokatlasın.
Öyle bir yorum yazmışsınız ki Sanki gören Ryzen olmadan önce de Intel in AMD gerisinde olduğunu sanar. Yeri geldi AMD yeri geldi Intel tokatladı ancak ben Intel in tekrardan zirveyi alabileceğini düşünüyorum. AMD işlemcilerine zam yaptı ve Intel gibi ben kralım psikolojisine girmeye başladı bile.

Intel eskiden bu piyasada tekti, ama kendi hataları ve AMD'nin atağı karşısında hala aynı devam ettiğini düşünüyorum. Açıkçası Intel'ın geçmesini istiyorum ama bana tekrardan AMD farkını ortaya koyacak gibi geliyor

Bana kalırsa yapılması gerekenler Intel tarafında:
1-Hadi çarpan kilidini kapattın parayı basan K serisi ve Z serisi anakart alır overclock yapar dedin de ulan en azından şu H470-B460 serisi anakartlar da ki RAM frekans sınırını kaldır.
2-Yıllardır 14nm desin tamam anladık 6.nesildeki 14nm ile aynı değil ama be rakibin 7nm oldu artık düş en azından 10nm be.
3-Stok fanı yeniledik dedin gitmişsin i3 ve i5 e eski nesil stok fan koyuyorsun. Sanıyor musun İ7-10700 veya İ9-10900 alan adam o stok fanla kullanacak işlemciyi. Gidecek en azından güzel bir kule tipi alıcak.
4- Şu anakartlar ile en azından 3 yıl götür artık. 2 senede bir soket değiştiriyorsun gerekmediği halde. Bak rakibin 4 nesildir devam ediyor aynı anakartlar ile.
Dedikleriniz doğru ancak AMD Intel e karşı o kadar intikam hissine kapılmış ki ekran kartı konusunda hatalar ile boğuşuyor. NVIDIA 'ya karşı aynı tutumu sergileseler keşke. AMD ekran kartı almak istemiyor insanlar bir sürü sorunu oluyor sürücü bakımından AMD tarafında en iyi denilen SAPPHIRE markasını kullandım o kadar çok sorun yaşadım ki etmediğim beddua kalmadı AMD e.
Bu sefer ekran kartı konusunda iyi geliyorlar ancak bu sefer amaçları sürücü sorunsuz bir ürün çıkarmaları olsun ki NVIDIA pahalı olarak ekran kartları satmasın. NVIDIA fiyat düşürmek zorunda kalsın.

Son düzenleme:
İ9 bile 8/16 olacak deniyor. Bilemiyorum çok beklentim yok. Herhalde IPC artışı ile kendisi en iyi oyun performansına sahip işlemci olur ve 360mm sıvı soğutma ile ancak soğur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…