Ben de 6700K kullanıyorum. Ve 6700K kadar uzun süre kullanabileceğim, ileriye dönük bir platform arıyorum.
6700K'dan önce DDR3 kullanıyordum. Hatta bundan dolayı 4790K'yı almayı düşünmüştüm. Ancak bir sene daha bekleyip, yatırımımı DDR4'e yapmıştım. Aslında yine benzer bir durum var. Intel cephesinde de, AMD cephesinde de DDR4'ün ve mevcut soketlerin sonuna gelindi. Intel 12. Nesil, AMD ise 6. Nesil ile beraber DDR5'e geçecek. Yani ilk etapta RAM ve soket desteği gibi konular öne çıkıyor.
Ki, 12. Nesil'dek avantajlar bunlarla sınırlı değil. 12. Nesil 10 nm üretim teknolojisi ile gelecek. Ayrıca Intel, 12. Nesil ile beraber çekirdek yapılarını tamamen değiştiriyor. Hyper Threading'i bırakıp, ARM teknolojisi big.LITTLE tarzı çekirdek yapısına geçiş yapıyor. Bu çekirdek yapısı sayesinde hem yüksek verimlilik hem de yüksek performans korunmuş olacak.
Asıl büyük adım 12. Nesil ile beraber gelecek. Daha sağlam IPC artışlarının yanında, düşük güç gerektiren yerlerde oldukça verimli, yüksek güç gerektiren yerlerde ise oldukça performanslı işlemciler görebiliriz.