11 senelik Seagate hard disk okuma ve yazma değerleri

Tam bir bilgim yok ama boyutu daha fazla olduğu için olabilir.

Low level format. Diskteki tüm verileri gerçek anlamda silip fabrika temizine getiriyor bu işlemden sonra bazı yavaş çalışan, bad sector'lü HDD'lerin hızlandığı tecrübe edilmiş.

Bu arada merak edenler olabilir, neden 5 TB taşınabilir HDD'ye gerek duyduğum konusunda. Ben arşivciyim, arşivci derken yani YouTube için render ettiğim ham videolar var ve genelde 4K olabiliyorlar. Baya yer kaplıyorlar. Kanala birşey olma ihtimaline karşın, bunları ben arşivlemek istiyorum. En büyük sebebi bu. Diğer sebebi ise, eski hardiskimdeki 1 TB'a yakın eski verilerimi de o hardiske aktarmak. Böylece rahat 2 TB'ı bulur.

Low level format. Diskteki tüm verileri gerçek anlamda silip fabrika temizine getiriyor bu işlemden sonra bazı yavaş çalışan, bad sector'lü HDD'lerin hızlandığı tecrübe edilmiş.
Bu doğru ama her zaman başarılı olmayabilir bazen hız düşmesi olabiliyor bad sector düzelir ama tekrardan ortaya çıkacaktır bir kere bad sector olduysa ömrünü doldurmuş demektir
5 tb yeterli olucaktır diye düşünüyorum

1 TB HDD'nin bad sector taraması 3 saat kadar sürer (ortalama.) Ayrıca HDD'nin değerleri iyi değil. Ben Seagate 500 GB HDD'imi 13. yılda tarihe gömdüm. Bir HDD için 10 ve üstü normal.
LLF konusuna hiç girmeyin çünkü faydası uzun vadede olmuyor. Başarılı olsa bile tekrar çıkıyor bozuk sektörler. Uğraşmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…