11. sınıf çalışma planı önerisi

Makaleler
1
Yer
Mersin
Bu sene 11. sınıfa geçtim sayısalım. Kaynakları aldım. Bana çalışma planı önerir misiniz?

Fizik, matematik ve kimyada çok zorlanıyorum. Özellikle en iyi yapabildiğim sayısal ders biyoloji. Ama o da sözele en yakını. Sorun şu, bu bu dersleri nasıl kolay bir biçimde anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'da güzel ders anlatım videoları ve kanalları var, soru çözümlü test kitapları var. Bunları kullanabilirsin. Lise biteli 5 sene oldu, daha fazla öneri sunamıyorum maalesef ama şunu söyleyebilirim: Planlı ve programlı çalışırsan en geç ilk mezun yılında güzel yerler kazanabilirsin. Bunun için çok iyi bir vakit var önünde. Nasılsa sınava daha çok var deme, bu önündeki zamanı iyi değerlendir. Başarılar.

12'yi beklemediğin için şanslı olabilirsin. Sana genel tavsiyeler vereceğim, çalışma planları kişiseldir.

Her hafta günde çalışabileceğin zamanı belirle ve planını buna göre kendin şekillendir. Konuları zor anlıyorsan kendini soru ile boğma. Derslerini iyi dinle, kafanı başka yerlere verme. Müfredata göre çalış ama şu şekilde olsun: Konuların geçmişle alakalı kısımlarındaki eksikleri de yeni konuyu öğrenirken kapatman lazım ki aradaki bağlantıyı kaçırmayasın.

Planlarını da günlere göre değil haftalara göre yap. Planları mutlaka uygulamaya özen göster. Önümde uzun zaman var deme. Bugünden başla çalışmaya. Gerisi geliyor zaten. Nasıl çalışacağın konusu kişiseldir. Pek tavsiye vermek istemiyorum.

Başarılar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı