11. Sınıf İçin Çalışma Programı

Makaleler
1
Benim bu sene 11. sınıf bitti. Artık yavaştan çalışmaya başlayayım diyorum. Önce 11. sınıfı halletmek istiyorum. 11. sınıf konuları için çalışma programını nereden bulabilirim? Günlük 2-3 ders çalışmak istiyorum. Bunun programını nasıl bulurum?

Programı nereden bulursun bilmem de 12ye geçip daha yeni çalışmaya başladıysan durum vahim gibi görünüyor. Yine de bol şans başarılar.

Durumun vahim durduğu falan yok, insanlara saçma sapan şeyler söyleyip heveslerini kırmayın. Ben de 12. sınıfın yazında çalışmaya başlamıştım.

Program olarak bizden nasıl bir program yapmamızı beklediğinizi tam anlayamadım ama eksik olduğunuz konuları bir kağıda çıkarıp azalta azalta gidebilirsiniz. Yazdan kendinizi çok sıkmayın sonra çabuk bunalırsınız, düzenli çalışın yeter.

2018 YKS ya da 11. sınıf konuları şeklinde aratın, kolaylıkla bulursunuz. Bunları çıkartın/yazın ve gün gün planlayın. Hazır ders çalışma programı sağlıksız ve verimsiz olur. Haftalık olarak konu süreçli ilerlemenizi öneriyorum.
Bu süreçte yukarıdaki "vahim gibi" diyenlere fazla kulak asma. Sistematik ilerlersen çok kolay bir sınav.

Hayır mesela günde 2 veya 3 ders çalışsam günlük 5-6 saatten bu 6 saati 2+2+2 diye bölsem verimli olur mu? Mesela 2 saat matematik, 2 saat fizik, 2 saat kimya gibi.

Evet, tek ders çalışmaktansa zamanınızı bölmek daha mantıklı gibi aynı dersi 4-5 saat çalışmak sizi aşırı derecede sıkabilir.
Hem unutulur da. Pazartesi matematik çalışsan diğer günler diğer derslere çalışsan diğer hafta pazartesi matematikten unutulabilir.
Evet, tek ders çalışmaktansa zamanınızı bölmek daha mantıklı gibi aynı dersi 4-5 saat çalışmak sizi aşırı derecede sıkabilir.
Bu 2 saat çalışılacak dersin içinde soru çözümü de olmalı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…