11. Sınıf için TYT Çalışma Önerisi

• Konuyu başlatan Fro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.481

Fro

Kilopat
11. sınıf konularında fazla zorlanmamaktayım, ağırlığı TYT üzerine vermeyi düşünüyorum. 9-10'da fen derslerim pek iyi geçti denemez. Matematikte konu eksiğim yoktu, soru bankalarıyla onu hallettim. Fen için aklıma şöyle bir fikir geldi, TYT Fen denemeleri üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Her deneme çözdükten sonra o denemedeki konuları çalışsam o hafta nasıl olur acaba? Her haftaya ayrı ayrı konu yapmayı planlayınca bir süre sonra bozuluyor açıkçası. Bu dediğim verimli olur mu, olursa TYT Fen denemeleri ile mi yoksa TYT Fizik-Kimya-Biyoloji şeklinde ayrı ayrı denemeler üzerinde yapmam mı daha etkili olur?

Eksik olduğunu düşündüğün dersin denemelerinden çöz eksiklerini bu şekilde gider. O konunun konu çalışmasını yap ve çözemediğin sorulara bu şekilde tekrar gir. Ama benim fen derslerimin hepsi eksik diyorsan deneme çözerken çoğu soruyu yapamazsın o yüzden çok eksiğin varsa ilk önce konu çalışma yap sonra denemelere gir o şekilde eksikliklerini kontrol et.

Eksik olduğunu düşündüğün dersin denemelerinden çöz eksiklerini bu şekilde gider. O konunun konu çalışmasını yap ve çözemediğin sorulara bu şekilde tekrar gir. Ama benim fen derslerimin hepsi eksik diyorsan deneme çözerken çoğu soruyu yapamazsın o yüzden çok eksiğin varsa ilk önce konu çalışma yap sonra denemelere gir o şekilde eksikliklerini kontrol et.
Bunu daha çok planlı olabileceğini düşündüğümden istedim. Her haftaya konu çalışmasını plan olarak eklediğimde düzen bozuluyor. Kimya ve Fizikte aşırı eksik değilim fakat biyoloji biraz sorun yaratıyor.

Sizin farklı bir çalışma planı/şekli öneriniz var mı?

Ben bir mezun olarak şuan haliyle deneme çözüyorum ama çalışmaya başladığım ilk vakit coğrafya, tarih ve matematik gibi konulardan bolca eksiğim vardı. Türkçe dil bilgisi dahil, denemelerde bu sorulara bakarken çözemiyordum. Ben de bu derslerin konu çalışmasını yaptım 2-3 ay boyunca, matematik TYT konularının hepsini özellikle bitirdim ve denemelere o şekilde girdim ve eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Eğer kimya ve fizikte dediğin gibi fazla eksiğin yoksa biyoloji ağırlıklı bir çalışma oluştur konularını bitir, arada eksik olduğunu düşündüğün fizik ve kimya konularını çalışma programına kat, denemelerini çöz bu sayede bütün eksiklerini görürsün.

Ben bir mezun olarak şuan haliyle deneme çözüyorum ama çalışmaya başladığım ilk vakit coğrafya, tarih ve matematik gibi konulardan bolca eksiğim vardı. Türkçe dil bilgisi dahil, denemelerde bu sorulara bakarken çözemiyordum. Ben de bu derslerin konu çalışmasını yaptım 2-3 ay boyunca, matematik TYT konularının hepsini özellikle bitirdim ve denemelere o şekilde girdim ve eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Eğer kimya ve fizikte dediğin gibi fazla eksiğin yoksa biyoloji ağırlıklı bir çalışma oluştur konularını bitir, arada eksik olduğunu düşündüğün fizik ve kimya konularını çalışma programına kat, denemelerini çöz bu sayede bütün eksiklerini görürsün.
Acaba bunlar hakkında önerebileceğiniz kaynak var mı? Yaza kadar TYT kısmını halletmeyi düşünüyorum, yazın da TYT tekrar ve AYT çalışacağım. Fizik için Fen Bilimleri TYT-AYT kullanıyorum, 11. Sınıf kaynakları dışında. Birde TYT Fen şeklinde tüm dersler soru bankası var. Beni en çok korkutan biyoloji oluyor yine de. Bunun için kolay-orta-zor şeklinde üç kaynak bitirip hızlıca halletmeyi düşünüyorum. Ama kaynaklar konusunda fazla kararsız kalıyorum, yanlış seçimler beni daha önce çok yavaşlattı.

Acaba bunlar hakkında önerebileceğiniz kaynak var mı? Yaza kadar TYT kısmını halletmeyi düşünüyorum, yazın da TYT tekrar ve AYT çalışacağım. Fizik için Fen Bilimleri TYT-AYT kullanıyorum, 11. Sınıf kaynakları dışında. Birde TYT Fen şeklinde tüm dersler soru bankası var. Beni en çok korkutan biyoloji oluyor yine de. Bunun için kolay-orta-zor şeklinde üç kaynak bitirip hızlıca halletmeyi düşünüyorum. Ama kaynaklar konusunda fazla kararsız kalıyorum, yanlış seçimler beni daha önce çok yavaşlattı.
Benim kullandığım kaynaklar genellikle Okyanus, Hız ve Renk yayınları oluyor. Okyanus orta-zor seviyede, Hız ve Renk kolay-orta seviyelerde. Bir de 345 yayınlarına bakabilirsin. Bu yayında genellikle kolay-orta-zor şeklinde testleri var. İlk önce klasik kolay-orta sorular çözdürür sonra yeni nesil ÖSYM soru tiplerinden test verir.

murat kocakulak kanalına bir bak kaynak önerisi için çok detaylı ve güzel anlatıyor kaynakları kolaydan zora hem de

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı